Sådan gør du: Perfekt langtidsstegt and

Juleanden skal være mør uden at være tør. Her får du opskriften op, hvordan du lykkes med det. Privatfoto

Sådan gør du: Perfekt langtidsstegt and

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du i tvivl om, hvordan du får juleanden stegt helt rigtigt, så kig med her. Lokalavisen Assens' madskribent Eva Wagner Rambrand giver dig nemlig her opskriften på den perfekte juleand, der er mør uden at være tør.

Med en langtidsstegt and får du perfekt stegt kød med en god mørhed, uden at det bliver tørt.

Du kan eventuelt vælge at stege anden dagen i forvejen, partere den og varme den op dagen efter.

Husk at anden skal ligge i køleskabet og tø op i tre dage, inden den tilberedes.

 

Langtidsstegt and til 4 personer:

1 and på 3 - 3,5 kg. 

2 æbler evt. coxorange, eller belle de boskop, skrællet og befriet for kernehus, skåret i både

1 stor håndfuld svesker uden sten 

20 g. smeltet økologisk smør

vingespidser, indmad og hals

2 gulerødder i mønter

1 lille stykke knoldselleri

1 løg i både

1 liter vand

sukker, salt og peber, evt. ribsgelé

 

Fremgangsmåde:

Klip de yderste vingespidser af anden. Tag indmaden ud, gem den.

 

Fjern det hvide flommefedt og eventuelle urenheder inde i anden. Skyl den godt, tør den med køkkenrulle indvendig og krydr godt med salt og peber indeni.

 

Steg æbler og svesker på en pande (gerne i andefedt hvis du har) Fyld æbler og svesker i anden og luk den med kødnåle.

 

Læg indmad, vingespidser og andens hals i en ovnbradepande, sammen med gulerødder, et stykke selleri og et løg i mindre stykker.

Læg en rist over og placér anden derpå med brystsiden nedad. Pensl anden med smeltet smør og krydr med salt og peber.

 

Sæt anden i en 125 grader varm ovn (IKKE varmluft, med mindre du har to ænder)

 

Efter to timer tager du anden ud, og vender den, så brystsiden er opad. Hæld 1 liter vand i bradepanden til hals, vinger og grøntsager. Steg videre i ca. 4 timer.

 

Tag anden ud. Si skyen over i et højt glas/skål, så er det nemt at fjerne fedtet fra toppen.

 

Hæld den siede og af-fedtede fond fra bradepanden i en lille gryde.

 

Kog langsomt op, til konsistensen er passende. Smag til med sukker, salt og peber, og evt.lidt ribsgelé. Du kan tilføje en slat fløde for en mere cremet sovs, men jeg plejer ikke at gøre det.

 

Hvis anden mangler sprødhed, giver du den 225 grader/grill i ca. 5-10 min. eller indtil sprødheden er som du ønsker den.

 

Parter anden og læg den på et fad med svesker og æbler.

Sådan gør du: Perfekt langtidsstegt and

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce