Så kom fusion på plads

Glamsbjerg Fjernvarme og Haarby Kraft-Varme er nu endelig fusioneret. Fra venstre ses den nye næstformand Arno Termansen og den nye formand Niels Jørn Lindeloff. De står foran det fælles varmeværk i Glamsbjerg. Arkivfoto: Kim Rune

Så kom fusion på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernvarmefusion mellem Glamsbjerg og Haarby får efter nytår indvirkning på, hvor mange rater der skal betales om året.

Glamsbjerg/Haarby: Så fik de formelt ringen på.

Glamsbjerg Fjernvarme og Haarby Kraft-Varme er nu endelig fusioneret. Det blev bekræftet og konfirmeret på byrådsmødet onsdag, og det bekræfter formanden for det nye selskab Glamsbjerg-Haarby Varmeværk, Niels Jørn Lindeloff (Glamsbjerg), også.

- Vi konstituerede os i går (onsdag, red.), jeg blev formand, og Arno Termansen (Haarby) blev næstformand, fortæller Niels Jørn Lindeloff.

Til forbrugerne oplyser han, at der kommer nogle ændringer, man skal tage højde for.

- Som det ser ud nu, er der uændrede priser i Glamsbjerg-Haarby Varmeværk. Fra 31. december har vi lagt varmeåret om. Det vil sige, at der kommer årsopgørelser i februar. Og vi har omlagt opkrævningsrater således, at der fremover vil være fem rater, fortæller Niels Jørn Lindeloff.

I dag er der i Glamsbjerg seks rater og i Haarby 11 rater om året.

- Det er en væsentlig ændring for Haarby. Men vi er nødt til at ændre det og samordne det hele, fortæller Niels Jørn Lindeloff.

Selskaberne fusionerne allerede i juni, men det er med tilbagevirkende kraft, at de to bestyrelser og andelshaverne skulle sige god for det i september. Det skete på ekstraordinære generalforsamlinger i de respektive selskaber.

Fjernvarmefusion
Glamsbjerg Fjernvarme og Haarby Kraft-Varme er blevet fusioneret.Det nye selskabs formand er Niels Jørn Lindeloff (Glamsbjerg). Næstformand er Arno Termansen (Haarby).

Den nye fællesbestyrelse i det nye Glamsbjerg-Haarby Varmeværk kommer til at starte med 10 medlemmer. Frem mod 2022 skæres der et medlem væk, således at bestyrelsen ender med at have syv medlemmer.

Håbet er, at der altid er to medlemmer fra hver by i bestyrelsen. Men det er der på sigt ingen garantier for.

Fusionen skyldesblandt andet, at myndighedskravene øges i disse år. Så giver det mere mening at gå sammen og få større muskler at spille med, har Niels Jørn Lindeloff tidligere udtalt. 5. september sagde han i denne avis:

- Der er krav fra Energitilsynet om, at vi indberetter energioplysninger, vi skal lave budgetter, og vi skal lave priseftervisninger.

Desuden vil fusionselskabet kun have et regnskab at forholde sig til, mens man tidligere skulle tage højde for tre regnskaber (et årsregnskab, et varmeregnskab og et skatteregnskab for de tre selskaber, I/S-selskabet (skabt mellem dem i 2016), Glamsbjerg Fjernvarme og Haarby Varme-Kraft).

Der er i øvrigt generalforsamling i fusionsselskabet omkring april, oplyser den nye formand.

Så kom fusion på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce