SOMMERSTÆVNE: 54 kørere fra hele landet dyster i 80 cc, før det går løs med DM-finalerne samme sted
BRED: Næppe er det ene sommerstævne i speedway slut, før der gasses op for et nyt på Bredbanen. For tre uge siden gjaldt det mikroerne i 50 cc, og i den kommende weekend slår de lidt større kørere på 80 cc-maskinerne sig løs ved Vissenbjerg-Bred Motor-Klubs traditionelle sommerstævne, hvor der i år deltager 54 kørere fra hele landet.

- Desværre er der ingen fra udlandet med i år. Vi havde håbet at se svenskerne, men de har valgt et andet løb derhjemme, siger arrangør og bestyrelsesmedlem Annelise Roland.

Om lørdagen køres der indledende runder med 16 kørere og to reserver i hver af de tre grupper, som er sammensat ved lodtrækning. Om søndagen er der finaler med de 16 bedste i A-gruppen, de 16 næstbedste i B-gruppen og den sidste tredjedel konkurrerer i C-gruppen.

Værtsklubben stiller selv med 13 kørere i 80 cc, hvor man må være fra otte til 18 år.

- Sommerstævnet tæller ikke noget, men mange bruger det som led i træningen og ferien. De fleste har deres forældre og familie med, og de, der kommer langvejs fra, overnatter i campingvogne og telte, fortæller Annelise Roland.

Arrangørklubben tilbyder også fælles aften- og morgenmad mod betaling i det nye klubhus, men de fleste har valgt at lave deres mad selv.

DM 8. august

Syv-otte personer har stået for forberedelserne til stævnet, men når det går løs i weekenden, er der brug for flere hjælpere og officials.

Der køres begge dage fra klokken 10.10 til senest klokken 17 - det tidsrum, som miljømyndighederne tillader.

Stævnet er også en slags generalprøve på DM, idet den lille aktive, højfynske klub har fået overdraget finalerne søndag den 8. august i anledning af klubbens 30 års fødselsdag. Her deltager landets absolut 16 bedste speedwaykørere i 80 cc.
  • fyens.dk