Så blev Nordfyn pillet ned


Så blev Nordfyn pillet ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Lars Bech Nielsen Bakkevej 25, 5492 Vissenbjerg

Da lokalpolitikerne i Vissenbjerg for et par måneder siden pludselig kastede deres kærlig på en sammenlægning med de nordfynske kommuner, Otterup, Søndersø og Bogense, blev de store gloser fundet frem. Det var alle tiders og ikke mindst naturlige kommuner at blive slået sammen med. Der blev opfundet nogle fordele ved at gå sammen med Nordfyn.

På borgermødet i onsdags, hvor kommunesammenlægningen stod på dagsordenen, blev argumenterne for Nordfyn pillet godt og grundigt fra hinanden.

Tilhængerne af Vissenbjerg som en blindtarm i et nordfynsk samarbejde har fremført, at Nordfyn stod for udvikling både med hensyn til erhverv og ikke mindst service, skønt en sammenslutning med Nordfyn rent skattemæssigt er en dyrere løsning end Vestfyn.

Især service-argumentet har politikerne og de tilkaldte organisationsfolk slået meget på. Men på borgermødet i onsdags, led dette argument skibbrud.

Det lykkedes nemlig en meget dybdeborende udspørger at gå Nordfyns-tilhængerne så meget på klingen, at de efter flere runders behandling måtte erkende, at der rent servicemæssigt ikke var noget som talte mere til Nordfyns fordel end Vestfyns fordel. Faktisk står de to modeller på det område temmelig lige.

Borgmester Lene Due har ellers i de sidste par uger haft sine hjælpere - fagforeningsfolk, partifæller, kommunalt ansatte samt Borgerlisten og de konservative - sendt i byen med argumentet om en bedre service på Nordfyn.

Borgmester Lene Due erkendte også, at det for hende var en følelsessag. Fint nok. Det er det også for mig. Derfor går jeg ind for, at Vissenbjerg sammen med de andre højfynske kommuner går ind i et samarbejde på Vestfyn.

Også Borgerlistens John Jakobsen måtte i forlængelse af borgmesterens erkendelse indrømme, at det for ham nok også var en følelsessag.

De konservatives tal-jonglør, revisoraspirant Michael Schreiner, havde ellers aftenen igennem over flere omgange talt for Nordfyn i stikordsform, dog uden at være konkret. Tre ord gik igen: Dynamik, potentiale og vækst. Efter borgmesterens erkendelse hørte vi ikke så meget mere til: Dynamik, potentiale og vækst.

De udregninger, som er udarbejdet for de to modeller, kan de to lejre slå hinanden i hovedet med efter behag uden at vi får en vinder. Derfor vil mit råd til vælgerne være. Følg dit hjerte og stem efter overbevisningen, hvor du finder det er naturligt vi hører til.

For mig taler det klart til Vestfyns fordel. Så kan vi være sammen med de andre højfynske kommuner, som vi i årevis har haft et fortrinligt samarbejde med.

Fyens Stiftstidende bragte i går ved en beklagelig fejl et internt dokument fra Lars Bech Nielsen som læserbrev, fordi vi havde overset det rigtige læserbrev, der var sendt som en vedhæftet fil.

Så blev Nordfyn pillet ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce