S vil høre borgere fra starten

Der er ikke opbakning til det, men Charlotte Vincentz Petersen og resten af socialdemokraterne ser gerne, at borgerne bliver hørt fra start i arbejdet med Vision 2030. Arkivfoto: Kim Rune

S vil høre borgere fra starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotte Vincentz Petersen (S) har foreslået, at borgerne er med til at udpege de indsatsområder, som skal beskrives i Vision 2030, som Assens Kommunes byråd skal udarbejde i år.

Det er ikke til diskussion, at borgerne får mulighed for give deres besyv med, inden visionen for udviklingen af kommunen i de kommende 12 år bliver vedtaget af byrådet i slutningen af året.

Det er alle 29 byrådsmedlemmer enige om.

Men de er ikke enige om, hvornår borgere, foreninger og andre interessenter skal høres.

Ifølge tidsplanen vil det ske på den anden side af sommerferien - efter politikerne har lagt sig fast på, hvilke fire-fem indsatsområder, Vision 2030 skal koncentrere sig om.

Men Socialdemokratiet har foreslået, at borgerne i stedet bliver hørt nu i den indledende fase.

- For os er en vision et pejlemærke for, hvor vi og borgerne skal hen. Derfor synes vi, at det er vigtigt, at det sker med indragelse. Også på det tidspunkt hvor vi skal indkredse de fire-fem indsatsområder, vi skal finde, og som skal være med i vores overordnede vision. Det er dem, som vi synes, borgerne skal være del af.

- Med nogle af de problemstillinger vi står med i Assens Kommune, vil vi helt klart have gavn af, at vi får hjælp fra borgerne på den ene eller den anden måde, siger Charlotte Vincentz Petersen (S).

Ejerskab fra starten

- Det ligger jo allerede i planen, at der er borgerinddragelse?

- Ja, når vi har udpeget, hvor vi vil hen, beder vi dem hjælpe med det. I den proces vi har nu, bliver vi kun fodret af administrationen. Men i den proces, vi ønsker, skulle vi fodres med oplysninger fra administrationen og borgerne.

- Borgmester Søren Steen Andersen (V) mener, at det er at tage politisk ansvar, at det starter hos jer. Hvad siger du til det?

- Jeg er ikke enig i, at det, vi foreslår, er ansvarsforflygtigelse. Det er spørgsmål om at sikre, at dem, som skal være en del af det, får ejerskab fra starten. Hvis der er så er flere end fire eller fem områder, man synes skal være del af visionen, så er vi nødt til at prioritere. Dér tager vi det politiske ansvar, siger Charlotte Vincentz Petersen.

Der er ikke flertal til S-forslaget i hverken Økonomiudvalget eller byrådet.

S vil høre borgere fra starten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce