S & DF: Vil genoptage diskussion om besparelser

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet mener, at besparelserne kan gøres klogere, så de ikke rammer de to store velfærdsområder, som de gør lige nu. Det er nu op til Økonomiudvalget at beslutte, om byrådet endnu en gang skal samles for at finde pengene andre steder. Arkivfoto: Lasse Hansen

S & DF: Vil genoptage diskussion om besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil have Økonomiudvalget i Assens Kommune til at igangsætte en proces, hvor et samlet byråd mødes for at diskutere, om de voldsomme besparelser kan findes på andre måder, så de store velfærdsområder bliver skånet.

De store besparelser, der har ramt Assens Kommune, kan findes på en klogere måde, så de to store velfærdsområder, uddannelse, børn og familie og social og sundhed, bliver skånet.

I hvert fald hvis man spørger Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

De to partier har indstillet til Økonomiudvalget, at det tager initiativ til, at Assens Byråd bliver samlet og drøfter mulige prioriteringer til driftsoptimeringer og/eller besparelser på alle fagområder, der skåner de to store velfærdsområder mest muligt.

Charlotte Kjær (A), formand for udvalget Social og Sundhed, forklarer, at en ny drøftelse skal forsøge at sikre, at Assens Kommune ikke når derud, hvor det sundhedsmæssige og faglige lider under et så stort pres, at der kan være stor risiko for, at der bliver begået fejl.

- Hele byrådet er nødt til at mødes, for vi er nødt til at tænke på kryds og tværs, så alle muligheder drøftes.

- Vi ved godt, at vi ikke har flere penge at gøre godt med. Men vi tror på, at vi kan flytte nogle midler fra et område til et andet, hvor det ikke gør så ondt på vores medarbejdere og borgere, siger hun.

Medarbejdere skal involveres

Også Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), der er medlem af Økonomiudvalget og udvalget Uddannelse, Børn og Familie, mener, at sagen hører hjemme i byrådssalen.

- Sagen er så alvorlig, at diskussionen bør tages på tværs af byrådet. Vi mener ikke, at det er en proces, der skal foregå i de enkelte udvalg, siger han.

Derudover er det også et stort ønske fra Thulesen Dahl, at medarbejderne bliver mere involveret i processen, som det blev aftalt i budgetaftalen for 2018-2021. Her står der, at Økonomiudvalget, med deltagelse af alle byrådets partier og MED-organisationen, skal igangsætte en proces på tværs af udvalgsområderne for at imødegå de store udfordringer, der er på sundhedsområdet.

- Den proces er ikke kommet i gang, og det er den, vi insisterer på bliver igangsat. For vi tror på, at det er den rigtige måde at gøre det på - og det mente et enigt byråd også i efteråret 2017.

- Det handler helt grundlæggende om, at vi tror på, at der kan findes nogle bedre løsninger, og at vi kan få noget mere ud af de penge, der er. Og det skal medarbejderne meget mere ind over, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Økonomiudvalget skal diskutere de to partiers henvendelse på mødet mandag.

S & DF: Vil genoptage diskussion om besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce