Rye: Vederlag er ude af proportioner

Malene Rye fra Enhedslisten mener, at der gives for stort et vederlag til de nye udvalgsformænd i det nye Assens Byråd, der træder formelt sammen 1. januar 2018. Arkivfoto: Kim Rune

Rye: Vederlag er ude af proportioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Malene Rye fra Enhedslisten i Assens Byråd synes, det er for meget at give de fire nye udvalgsformænd et vederlag på lidt over 250.000 kr. hver om året. Forskellen er simpelthen for stor i forhold til de menige medlemmer af et udvalg, mener hun.

Assens: Fra næste år er der 250.943,25 kr. på vej til både Dan Gørtz (V), Finn Brunse (S), Mogens Mulle Johansen (SF) og Charlotte Kjær (tidligere Christiansen) (S) i Assens Kommune.

Det synes Enhedslistens Malene Rye er for meget af det gode.

De fire personer er på vej til at blive udvalgsformand i det nye byråd for henholdsvis Miljø-, Teknik- og Planudvalget, Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget, Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget og slutteligt Social- og Sundhedsudvalget.

Udvalgsformændene er qua deres post sikret 25 procent af borgmesterlønnen på 1.003.773 kr., hvilket er de 250.943,25 kr. Eller godt 21.000 kr. om måneden. Senest var procentsatsen 19 procent.

- Vi er gået fra 19 procent til 25 procent. Det er godt nok mange penge. Jeg har svært ved at se, det er et halvdagsjob. Samtidig har borgmesteren sat antallet af medlemmer i Økonomiudvalget op til ni, siger Malene Rye.

Selv om lønnen for en formandspost er gået op, betyder den nye udvalgsstruktur i Assens Kommune dog ikke umiddelbart, at der bliver brugt flere penge. For den nye struktur giver en besparelse på godt 400.000 kr. - fra 2,3 mio. kr. til nu 1,84 mio. kr. årligt. Dog er der ikke i den ligning medregnet udgifter (mødediæter) til de nye opgaveudvalg, som i afgrænsede perioder skal arbejde med specifikke temaer.

Men for Malene Rye handler det om, proportionerne skal være rigtige.

- Jeg synes, at hvis man får en kvart mio. kr. af borgernes penge for at udføre et stykke arbejde, så må der også være nogle forventninger til, hvordan man udfører det arbejde og hvor meget tid, man bruger på det, svarer Malene Rye, der mener, vederlaget er ude af proportioner.

Skal læse det samme materiale

- Men kræver en formandspost ikke, man sætter sig grundigt ind i tingene. Det er jo et ansvar at påtage sig?

- Jeg synes forskellen på et menigt udvalgsmedlem og en formand er alt for høj. Et menigt udvalgsmedlem får 30.000 kr. (foreløbige tal efter 1. behandlingen af det, red.). Et menigt udvalgsmedlem skal altså læse de samme sager som en formand, svarer Malene Rye.

- Jeg kan godt se argumentet i, at udvalgene bliver større (mere fordeles på færre udvalg i forhold til tidligere, fra syv til fem fra 1. januar 2018, red.). Og derfor bliver arbejdsbyrden vel også større. Men jeg synes stadig forskellen mellem en formand og et menigt udvalgsmedlem er alt, alt, alt for stor, tilføjer hun.

- Jeg savner, man har modkrav. At byrådet siger: 'Så forventer vi også, du lægger så og så meget arbejde i det'. At man for eksempel lader sig frikøbe og ikke arbejder på fuld tid, siger Malene Rye.

Stryrelsesvedtægten og udvalgsstrukturen 2. behandles op til jul. Indtil videre lægges der op til, et medlem af Økonomiudvalget får 30.000 kr. om året. For ni medlemmer er det samlet 270.000 kr. i vederlag.

Malene Rye mener, 17-18 procent af borgmesterlønnen er rigeligt at give til udvalgsformændene, siger hun.

Borgmester Søren Steen Andersen er også formand for Økonomiudvalget, men får ikke formandshonorar for det.

Rye: Vederlag er ude af proportioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce