Ry plettet af uvidenhed


Ry plettet af uvidenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORVEKSLING: Bullterrieren bliver ofte sammenlignet med pittbull
FRØBJERG: Hver gang debatten om de såkaldte pittbull-kamphunde blusser op, får det 28-årige Mette Schlüter fra Frøbjerg til at sidde som på nåle.

For næsten hver eneste gang oplever hun, at uvidende journalister og andre Kloge-Åger benævner de aggressive kamphunde som pittbull-terrierer.

- Og det er altså lodret forkert. Det hedder nemlig bare en pittbull og der er slet ikke tale om en egentlig race. For en pittbull er altid en blanding af to forskellige slags hunde, forklarer Mette Schlüter.

Grunden til at Mette Schlüter reagerer på fejlen, der er gentaget så mange gange, at den næsten er blevet ophøjet til sandhed, er at hun og hendes familie i de seneste 11 år har haft bullterrierer på gården på Frøbjergvej. Og den megen navneforvirring er hver eneste gang med til at stemple bullterrieren som en kamphund.

- Det er ikke helt fair. For bullterrierere er nok en af de fredeligste og gladeste hunderacer der findes, forklarer den 28-årige fynbo, mens hun klør den 15 måneder gamle bullterrier Bertram på maven.

- Bullterrieren er faktisk en skødehund. De har et godt sind på den måde, at de stort set altid er glade. De er glade for børn og så er de samtidig dejligt frække, forklarer Mette Schlüter, mens Bertram gør - endnu - et ihærdigt forsøg på at komme op på skødet af avisens udsendte.

Senest har debatten om de ulovlige pittbulls fået næring efter, at en 73-årig svendborgenser forleden blev overfaldet og af to hunde, da han var ude at gå sig en tur.

- Og igen blev pittbull-terrier brugt i flæng. Normalt er medierne flinke til at rette fejlen efterfølgende. Men så er skaden jo ligesom sket, siger Mette Schlüter, der har talt bullterrierens sag med en mængde indlæg i danske dagblade.

Fordomme og uvidenhed

- Derudover så tager jeg hvert år til dyrskuet i Odense, hvor jeg har hunden med. Det er vigtigt at komme ud blandt en masse mennesker og få vist hunden frem, så de kan se, at den ikke er spor farlig. Mange af de fordomme, folk har om bullterrieren skyldes ligesom alle andre fordomme en stor portion uvidenhed. Og den kan jo udryddes ved at tage ud at tale med folk og forklare dem sagens rette sammenhæng, mener Mette Schlüter, der sammen med Bertram også er besøgsvenner på Bred Skole, hvor hun og især hunden plejer at komme forbi tre-fire gange om året.

- Det er normalt rigtig sjovt. Børnene møder hunden uden fordomme og synes han er lidt sjov, fordi han ligner en gris. Andre synes at han har et charmerende udseende, men det vigtigste er, at folk bliver klar over, at det er en fredelig race. Så må de for min skyld gerne synes at bullterriere er grimme. For det er jo en smags sag, siger Mette Schlüter, der pointerer, at den eneste lighed der er mellem pittbull'en og bullterrieren er, at de begge er hunde.

- Man kan lige så godt sammenligne en pittbull og en labrador. Det ville være lige så rigtigt eller retter lige så forkert, siger den 28-årige bullterrier-entusiast, der understreger at hun tager stor afstand fra ikke bare pittbulls men kamphunde generelt.

- Det er jo ikke bare pittbulls, der er et problem. Alle hunde der er opdraget som kamphunde, bør da fjernes. Og jeg mener faktisk, at stort set alle hunde kan blive kamphunde. Den måde de laver dem på, er som jeg har forstået det, at man binder hunden og giver den en masse prygl, så den bliver rigtig aggressiv. Det handler i høj grad om, at man skal behandle sin hund ordenligt. Hunde er ligesom børn og hvis du behandler dem dårligt, så kommer der ikke harmoniske hunde ud af det, siger Mette Schlüter.

Ry plettet af uvidenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce