Der blev delt penge og fortjentsnåle ud og holdt foredrag om Europas fremtid, da tre Rotary-klubber var samlet til en festlig nytårskur på Hotel Gl. Avernæs.

Brydegaard: Fornemmelsen i hånden må være lig den, Dronning Margrethe har, når hun inviterer til nytårstaffel og hilser på hver en gæst med et håndtryk.

For med det rekordhøje antal deltagere - 93 - var der mange at give hånd til, da Rotary-klubberne i Aarup, Assens og Haarby-Glamsbjerg inviterede til fælles nytårskur på Hotel Gl. Avernæs.

Og da alle hilsenerne og godt nytår-ønskerne var leveret hele raden rundt til indledning, begyndte aftenens egentlige program; spisning, tale ved borgmester Søren Steen Andersen, foredrag ved EU-parlamentariker Morten Løkkegaard og ikke mindst overraskelserne, som Inge Dahl, der er præsident for Rotary i Assens, kaldte den del af programmet, som ikke var beskrevet i detaljer på forhånd.

Overraskelsen kom i tre tempi - og i form af anerkendelse.

Først til Assens Sangkraftcenter, der blev belønnet med i alt 45.000 kroner fra Rotary. Pengene blev givet til sangkraftcentrets Verdenskor, som samler forældre til tosprogede børn i Assens Kommune til forskellige koraktiviteter og ad den vej giver dem en introduktion til det danske foreningsliv og et lokalt netværk.

- I Verdenskoret er det forældrene, som får fokus og mulighed for at synge af lungernes fulde kraft, på dansk som på deres modersmål, i et fællesskab af ligesindede og tage stormskridt mod en plads i lokalsamfundet. For vi tror på, at forældrenes trivsel og det at være del af et fællesskab som eksempelvis borgerforeninger og idrætsforeninger er særdeles afgørende for integrationen af hele familien, sagde Inge Dahl, inden hun delte pengene ud.

Elsket og respekteret

Overraskelse nummer to var til Birgitte Uldall Hansen, der fik Poul Harris Fellow-nålen som tak for hendes store frivillige arbejde for flygtningebørn og deres familier via Røde Kors.

John Petersen har allerede Poul Harris Fellow-nålen, men til hans store overraskelse og glæde blev det skiftet ud med en med en safir i.

- Du er en højt elsket og respekteret counsellor. Assens Rotaryklub vil gerne anerkende dig for det store arbejde, du gør for klubben, som skaber værdi for f.eks. børn på julemærkehjem og for unge udvekslingsstudenter, sagde Inge Dahl.

Aftenen sluttede med Morten Løkkegaard med ordet. Han fortalte om Brexit, EU og udfordringerne for Europa i de kommende år.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.