Røverier mod supermarkeder: Politiet kigger på bestemt persongruppe

Onsdag aften blev Spar i Vissenbjerg udsat for et røveri. Lørdag aften gik det ud over Meny i Aarup. Foto: Kim Rune

Røverier mod supermarkeder: Politiet kigger på bestemt persongruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi undersøger, om røverierne mod supermarkeder i Aarup og Vissenbjerg hænger sammen.

Aarup/Vissenbjerg: To røverier mod supermarkeder på fire dage.

Det er, hvad Fyns Politi er i fuld gang med at efterforske. For onsdag aften truede en ukendt gerningsmand sig til kontanter i Spar i Vestergade i Vissenbjerg, og lørdag aften gik det så ud over Meny, der holder til i Bredgade i Aarup.

Begge røverier blev begået kort før lukketid, og i begge tilfælde kom ind maskeret person ind bevæbnet med en pistol.

Men Per Lydiksen Laursen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, vil ikke spekulere i, om de to røverier er kædet sammen.

- Det er for tidligt at sige lige nu. Vi arbejder ret intensivt med dem i øjeblikket for at få fanget gerningsmanden. Der er en lille mulighed for det, men vi skal også have held i sprøjten.

- Vi har nogle andre hændelser, som gør, at vi måske har en persongruppe, vi kunne interessere os for. Men det er ikke noget, vi uddyber lige nu i den fase, vi er i. Vi har nogle henvendelser, som giver os nogle indikationer, men det er helst ikke noget vi vil ud med nu. Det er det, vi undersøger nu; om det har en sammenhæng eller det bare er tilfældigheder, siger Per Lydiksen Laursen.

Røveri mod Spar
Røveriet mod Spar i Vestergade i Vissenbjerg fandt sted onsdag aften omkring klokken 22.En maskeret mand kom ind bevæbnet med en pistol. Han tvang personale og kunder til at lægge sig ned, inden han tog fire pengekasser og nogle cigaretter.

En anden mand sad på parkeringspladsen i en grålig Peugeot 206 og ventede på røveren. De kørte væk sammen. Ifølge vidner kørte de væk i vestlig retning.

Røveren beskrives som værende en mand, iført sort tøj og elefanthue.

Manden i bilen beskrives som værende dansk, 25-30 år og iført en grå hue.
Fyns Politi efterforsker de to røverier. Måske hænger de sammen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fyns Politi efterforsker de to røverier. Måske hænger de sammen. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Få kontanter

Ifølge Per Lydiksen Laursen er der ikke så mange røverier mod supermarkeder, som der tidligere har været. Og det skyldes en målrettet indsats fra supermarkederne.

- Det er fordi de pengehåndterer på en anden måde. Det har givet pote. Mange har måske kun 1000 kroner liggende i selve kassen. Enten har de dropbokse, eller pengene bliver hentet af en anden medarbejder, og man udskifter kasseindholdet, når man skifter medarbejder. Det gør også, at opstartsbeløbet er et andet.

- Og så må vi bare sige, at det er begrænset, hvor mange kunder, der har kontanter på sig i dag. Det er korthandler, det meste af det, og det er blevet så let at bruge sin mobiltelefon og sit dankort til at betale med. Det gør, at det er begrænset. Det er rigtig godt, for så udsætter man ikke sine medmennesker for den uhyggelige oplevelse at blive truet med et våben, siger Per Lydiksen Laursen.

Røveri mod Meny
Røveriet mod Meny på Bredgade i Aarup blev begået lørdag aften omkring klokken 20.40.

En maskeret mand kom ind i butikken. Med en pistol truede han sig til at få udleveret et ukendt beløb i kontanter.

Personalet låste sig derefter inde, indtil politiet kom, så derfor har de ikke set, hvordan røveren flygtede.

Røveren beskrives som værende dansk, 28-32 år, 180-185 centimeter høj, almindelig af bygning og lys i huden.

Han var iført en sort hue med huller til øjnene, en sort jakke med hætten trukket op og grå bukser med sidelommer og et lyst mærke på højre buskeballe.

Gør det af nød

- Men det er også derfor, jeg studser over, at der er to med så kort mellemrum. Er det noget, i studser over?

- Nej, for vi har af og til nogle, der lige skal prøve til. Mange gange er 1000 kroner et stort nok udbytte for dem, der laver røveri, for så kan man få to streger, to rør eller to sølvkugler med et eller andet narkotisk stof i. Det er først, når vi kender gerningsmanden, at vi kender baggrunden og motivet for at lave det. Men noget tyder på, at man er i nød, når man er vel vidende om, at der ikke er ret mange penge i kasserne, forklarer Per Lydiksen Laursen, der naturligvis gerne vil høre fra folk, der kan hjælpe med at finde frem til gerningsmændene.

- Vi er selvfølgelig interesserede i at høre fra folk, hvis de har noget, de kan kæde sammen med det her. Så hvis der er nogle, der har været lige udenfor, lige i nærheden eller har set nogle forsvinde i høj fart enten i bil, til fods eller på cykel, så vil vi meget gerne have, at de henvender sig.

Røverier mod supermarkeder: Politiet kigger på bestemt persongruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce