Røvere i regnvejr


Røvere i regnvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYFEST: Men regnen kunne ikke stjæle det gode humør
VISSENBJERG: Vejrguderne gjorde, hvad de kunne for at stjæle opmærksomheden og det gode humør, da Vissenbjerg i går - traditionen tro - blev hærget og plyndret af et anseeligt røveroptog med cirka 70 røvere.

Det lykkedes imidlertid ikke for vejrguderne. For Vissenbjergrøverne er ikke folk, der stikker op for hverken bollemælk eller åbne himmelsluser.

Så væbnet til tænderne - en enkelt sågar med en temmelig slatten hønsefod - rullede røverne igennem gaderne, hvor mangen vissenbjergborger blev råbt an og franarret sine sparepenge. Dog med en eller flere lodsedler som et plaster på såret.

Så den 41. røverfest går godt, og ligesom det plejer, fortæller formanden for Røverfesten, Preben Rasmussen, der står i spidsen for sin femte Røverfest.

- Det har som altid været en meget positiv proces. Der er en god stemning og en villighed og en parathed, som gør det til en fornøjelse at være med, siger Preben Rasmussen, der står i spidsen for i alt cirka 370 frivillige hjælpere, der alle tager et større eller mindre tag for at få enderne til at nå sammen.

- Det er aldrig noget problem at finde folk. De fleste henvender sig endda selv år efter år. Der er fem, der har været med i alle de 41 år, der har været Røverfest. Det kan jeg godt være lidt imponeret over og er selvfølgelig også meget taknemmelig. For ellers kunne det bare ikke lade sig gøre. Og det er jo vigtigt for at få nogle penge i kassen, siger Preben Rasmussen.

Pengene fra Røverfesten deles i porten mellem Vissenbjerg Gymnastik og Idrætsforening og Vissenbjerghallerne.

Sidstnævnte er årsagen til, at der i sin tid blev en Røverfest i Vissenbjerg tilbage i 1963.

- Det var dengang, man skulle rejse penge til at bygge den første hal for, fortæller Preben Rasmussen.

Sidenhen er der også rejst penge til hal nummer to, men som situationen er pt, så er Preben Rasmussen, der også er formand for Vissenbjerghallerne, en anelse skeptisk i forhold til, hvordan der skal kunne rejses midler til nye tiltag.

- Som det ser ud i øjeblikket, så kan vi ikke lægge noget til side af det, vi tjener på Røverfesten. For tilskuddene fra Vissenbjerg Kommune er blevet reduceret så meget, at vi er nødt til at tage, hvad vi tjener på Røverfesten, ind i budgettet for at få dækket vores daglige drift. Det er jeg ked af og også lidt bekymret over. For det er et meget usikkert fundament at stå på. Sidste år var der stort set ingen overskud på festen. Men derudover mener jeg også, at det er forkert at bruge de penge, som alle de frivillige tjener, til varmt vand og rengøring. De burde bruges til noget, de unge mennesker har mere sjov og gavn af, siger Preben Rasmussen.

Men de dystre perspektiver får altså ikke lov at ødelægge festen.

- Nej, Røverfesten er jo en integreret del af det at være Vissenbjergborger. Flere af røverne kommer hjem langvejs fra for at være med. Det er også med til at gøre det skægt at være med, for hvert år møder jeg en masse af mine gamle skolekammerater på den måde. De skal også hjem at være med, siger Preben Rasmussen.

Røvere i regnvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce