Røverbossens sidste fest

Hvis Røverfesten skal blive ved med at udvikle sig, skal der nyt blod til. Det mener Preben Rasmussen, som derfor har meddelt, at årets fest bliver den sidste med ham som formand.
Foto: Hans Østergaard

Røverbossens sidste fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Preben Rasmussen stopper som formand for Røverfesten. Der skal nyt blod til, mener han

VISSENBJERG: Årets Røverfest i Vissenbjerg bliver den sidste med Preben Rasmussen som formand.

For han trækker sig, når festen er ovre.

- Jeg har lyst til at fortsætte. Men jeg har siddet på posten i 10 år, og jeg har altid haft den filosofi, at hvis Røverfesten skal blive ved med at udvikle sig, så skal der nye folk på, fortæller Preben Rasmussen, da avisen fanger ham på pladsen lørdag lige over middag.

Beslutningen traf han for et halvt års tid siden, men først for en uge siden gav han bestyrelsen og hjælperne omkring festen besked.

- Det var fornuftigt at vente med at melde ud, fordi der så ikke kører en masse snak op til festen. Nu kan folk spørge ind til beslutningen her, hvis de har lyst til det, fortæller den snart forhenværende formand, som agter at fortsætte i spidsen for hallernes bestyrelse.

Og han afviser, at han takker af fra festen med blødende hjerte. Det behøver nemlig ikke at blive definitivt farvel.

For Preben Rasmussen har mod på at tage sig af kontakten til de store sponsorer - de såkaldte VIP-sponsorer - i fremtiden.

- Jeg har jo tæt kontakt til erhvervslivet i byen, og jeg er stensikker på, at der er mere at hente dér, end vi formår i dag, siger han, der har luftet tanken for bestyrelsen.

- Tilbuddet står åbent, så nu bliver det spændende at se, om bestyrelsen tager imod det. Gør den det, så er jeg stadig tilknyttet festen, siger formanden, som har været med i omkring 25 år i alt - de første år som elektriker.

Han glæder sig over, at Vissenbjerg trods konkurrencen stadig har en fornuftigt kørende byfest, og så er det i øvrigt uden nogen form for tøven, han peger på 2000 som året for den største succes i formandsperioden.

Sats på brødrene

Et par rutinerede - og velsagtens også noget slidte - brødre ved navn Jørgen og Noller havde lige vundet det danske Melodi Grand Prix.

Røverfesten fik et tilbud på brødrene, og det gav nogle diskussioner i kulisserne.

For 25.000 var immervæk en slat penge, mente nogle, men bestyrelsen satsede, og kontrakten blev skrevet.

Umiddelbart efter, den 13. maj, løb Brødrene Olsen med sejren ved det internationale grand prix i Stockholm, og på Højfyn havde man skudt papegøjen.

- Vi skulle vel have givet 250.000 kroner, hvis vi skulle have købt dem efter sejren i Sverige, smiler Preben Rasmussen, som ikke husker, om der kom 5000 eller 7000 og hørte brødrene i Vissenbjerg.

- Men for første gang nogensinde var vi nødt til at lukke portene og melde udsolgt. Da var vi godt nok ikke populære, men af hensyn til sikkerheden turde vi ikke andet, husker han.

Det er op til bestyrelsen, som udgøres af to repræsentanter fra halbestyrelsen samt to fra VGIF's bestyrelse, at udpege en ny formand.

Preben Rasmussen forventer, at der vil være sat ansigt på i løbet af efteråret.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag

Røverbossens sidste fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce