Røver forlod bank under røveri

Se billedgalleri
Bankrøveren kommer ind i banken, forlader den igen for at slukke sin knallert, og går tilbage i banken. Kort efter kommer han ud med pengene.

Røver forlod bank under røveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røver skræmte vidner med en pistollignende genstand, da han i går begik røveri mod Totalbanken i Vissenbjerg. Røveren er fortsat på fri fod.

VISSENBJERG: Totalbanken på Vestergade i Vissenbjerg var i går kort før klokken 11 skueplads for et væbnet røveri.

Røveren gik stille og roligt iført styrthjelm ind i banken klokken 10.54, hvor han truede en af bankens kvindelige ansatte til at lægge bundter med sedler fra kassen ned i det sorte net, som han havde taget med. Men midt under røveriet forlod røveren pludselig banken.

Hans hvide scooter gik nemlig i tomgang udenfor, men da der stod et par mennesker ved køretøjet, blev han muligvis bange for, at de skulle forhindre en hurtig flugt.

Derfor gik han ud og fægtede et øjeblik med den pistol eller attrap, som han havde truet kassereren med inde i banken.

- Jeg opfatter det som en trussel mod de mennesker, der var udenfor, siger vicepolitikommissær Jørn Fischer fra lokalpolitiet i Assens.

Han understreger, at det endnu for tidligt at sige, om røveren også bliver sigtet for truslerne udenfor banken, når eller hvis han bliver fanget.

Røveren var kun udenfor i nogle få sekunder, hvorefter han gik ind i banken igen og tog nettet med penge, som kasseren stadig fyldte seddelbundter i.
Cirka 10 patruljevogne, hundevogne og motorcykler fra Odense, Assens og Middelfart blev sendt af sted mod Vissenbjerg, da alarmen lød.
Cirka 10 patruljevogne, hundevogne og motorcykler fra Odense, Assens og Middelfart blev sendt af sted mod Vissenbjerg, da alarmen lød.

Ros til de ansatte

Få øjeblikke efter kørte han væk på scooteren ad Østergade med et ukendt beløb i nettet, og han er stadig på fri fod.

Det hele varede kun omkring ét minut.

- Beløbets størrelse er en forretningshemmelighed, siger Jørn Fischer.

Der var fire ansatte til stede i banken under røveriet, fortæller Totalbankens underdirektør, Bo Knudsen, som roser medarbejderne for deres professionalisme.

- De fulgte de anvisninger, som der gælder under et røveri. Man skal lade være med at spille helt og i stedet give røveren de penge, han vil have, og som der er mulighed for under de givne omstændigheder, siger Bo Knudsen.
Grafik: Gert Ejton
Grafik: Gert Ejton

Opførte sig korrekt

Medarbejderne fik i går psykologhjælp, og det vil de ifølge underdirektøren også kunne få på et senere tidspunkt, hvis de har behov for det.

- De tager det pænt og roligt, men reaktionerne kan komme senere, siger Bo Knudsen. Også fra politiet er der ros til de bankansatte.

- De har opført sig korrekt. Stille og roligt og uden at spille helte, siger Jørn Fischer.

Han klandrer ikke de ansatte for ikke lynhurtigt at låse døren i det øjeblik, hvor røveren forlader banken.

- Hvis den pistol er ægte, så er bankens vinduer ingenting. Konsekvensen kunne have været, at han skød igennem vinduet og kom til at skade dem derinde. Når sådan noget sker, så frygter de ansatte for deres liv, så de gjorde det helt rigtige, siger Jørn Fischer.

Et nærmere studie af bankens videoovervågning skal nu vise, at om der var tale om en ægte pistol eller en attrap.

Banken lukkede efter røveriet, men ifølge Bo Knudsen åbner den igen i dag.

Det er ikke første gang, at Totalbanken i Vissenbjerg er udsat for røveri.

I marts 2002 fik en mand cirka 30.000 kroner med sig, men han blev anholdt få dage efter under et andet røveri.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag

Røver forlod bank under røveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce