Rygterne om prins Frederiks Skoda på Skodamuseet er nået langt uden for Fyns og Danmarks grænser. For museet har virkelig gjort et kup.
Krengerup: En mand på Lolland er blevet involveret, og det samme er et tjekkisk museum.

Stiftstidendes omtale af en særlig bil på Skodamuseet på Krengerup Gods har sendt dønninger uden for både Fyns og Danmarks grænser.

Da museet slog dørene op til sæson 2009 lørdag, var det med en ny bil i samlingen. Nemlig den Skoda Superb, som kronprins Frederik og hustru har kørt i siden 2006.

Ifølge Carsten Andersen er det den eneste Skoda, der nogensinde har været i royalt ejerskab.

Carsten Andersen fra Nakskov på Lolland læste om Skodaen på nettet og kontaktede Stiftstidende.

Ifølge Carsten Andersen er det den eneste Skoda, der nogensinde har været i royalt ejerskab.

Kejserens grandfætter

Et lille forbehold er der dog. Tilbage i 1911 købte prins Higashifusimi Yorihito, som i øvrigt var grandfætter til den japanske kejser, en vogn fra bilfabrikken.

Men da fabrikken dengang hed Laurin & Klement og var en forløber for Skoda, så tæller det ligesom ikke, oplyser Carsten Andersen, som også kan berette, at Higashifusimis bil for længst er smeltet om til nyt jern.

Og Carsten Andersen taler med tyngde. Han er Skodaentusiast til marven og var blandt de oprindelige ophavsmænd til Skodamuseet på Krengerup Gods, og så har han i øvrigt oversat hele Skodas historie til dansk.

Ikke færre end 65 gange har han besøgt Skodamuseet i Tjekkiet, og han har nu meddelt museet, at kronprinsens Skoda er sikret.

Museet vil givetvis være interesseret i at låne vognen og indlemme den i den park, som i forvejen består af 286 køretøjer, vurderer Carsten Andersen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Kronprins Frederiks uægte Skoda

Kronprins Frederiks uægte Skoda

Royal Skoda på fynsk museum

Royal Skoda på fynsk museum