Regnskab afliver rygterne om, at Markusholm er en pengemaskine
VERNINGE: Bestyrelsen for Fonden Markusholm har indvilget i at udlevere det seneste regnskab for bostedet til Fyens Stiftstidende som det eneste medie. Og tallene taler sit tydelige sprog.

Der er absolut ikke nogen, der scorer kassen på den forretning. Faktisk har der været underskud i både 2006 og 2007.

Det skyldes især, at der har været færre beboere end budgetteret, forklarer bestyrelsesformand Niels Vissing Jakobsen.

- Det har været svært at skaffe beboere sidste år, fordi kommunerne efter sammenlægningen har været lidt forsigtige med at henvise voksne klienter. Børn har førsteprioritet, når der skal bruges penge, siger han.

Og formanden vil ikke høre tale om, at Markusholm har sagt ja til beboere, som personalet egentlig ikke kunne håndtere, for at få det til at løbe rundt.

Gammelt rygte

- Jeg kan fuldstændig afvise, at der er taget beboere ind, som ligger uden for målgruppen. Tværtimod synes jeg, at underskuddet på grund af underbelægning siger noget om, at vi netop ikke tager hvem som helst ind, forklarer han.

- Vi er temmelig kritiske og afviser eksempelvis folk, der har haft et stort stofmisbrug, for dem kan vi ikke magte. Så sent som i denne uge har vi sagt nej til to personer.

Niels Vissing Jakobsen tror, det er et rygte, der stammer fra tiden før kommunesammenlægningen.

- Tommerup Kommune mente, at vi tog for plejekrævende beboere ind. Dengang blev det problem udredt, og der har ikke været noget siden. Men måske stammer rygtet derfra, mener formanden.

Et andet rygte, der har svirret, handler om, at beboere er blevet aktiveret for lidt, og det bekræfter regnskabet til dels.

Posten "Klientaktiviteter" udgør nemlig kun halvdelen af, hvad der blev sat af på budgettet.

- Men de udgifter dækker også kost, så man kan ikke direkte udlede, at der sker for lidt for beboerne, siger formanden, der dog erkender, at lige netop aktivering af beboerne er et ømt punkt.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der var en mere målrettet og meningsfuld indsats i hverdagen. Det er en ting, der skal rettes op på, siger han.

En anden udgift, der har været meget opmærksomhed omkring, er lønnen.

Regnskabet afslører ikke, hvor meget der er givet i løn til de enkelte ansatte. For eksempel til den nyligt fratrådte forstander John Frederiksen, der efter sigende skulle have høstet en fed hyre.

- Men jeg kan sige, at alle ansatte får løn efter overenskomst. På Markusholm bliver overenskomsten fulgt temmelig nøje, så det er der ikke noget hemmeligt i, forklarer Niels Vissing Jakobsen.

- Jeg kan ikke huske Johns præcise løn, men jeg ved, at han ikke har fået mere, end hvad andre ledere får på lignende institutioner.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Markusholm er lukket og slukket

Markusholm er lukket og slukket

- Trist, at Markusholm lukker

- Trist, at Markusholm lukker

Ingen jul på Markusholm