I hælene på

Bolette Eggers samlet hvert år ind for Røde Kors. Hun vælger altid den samme rute, nemlig Torø Huse, hvor hun selv bor - og det giver bonus.

Torø Huse: - Hej, her kommer jeg.

Bolette Eggers rasler smilende med sin indsamlingsbøsse som hilsen til Uffe Pihl, som iler ind i sit hus for at finde nogle småpenge. Beboerne i det lille fiskerleje er vant til synet af Bolette. Hun bor selv på Skolebakken, er formand for bylauget og landsbyambassadør. Én gang om året samler hun ind for Røde Kors. Altid i Torø Huse.

Røde Kors' landsindsamling

Røde Kors' landsindsamling fandt sted søndag den 1. oktober.Indtægterne fra indsamlingen går primært til katastrofehjælp. Nogle af pengene går også til forebyggelse af katastrofer, samt til projekter i Danmark. Eksempelvis Røde Kors-butikkerne, hjælp til udsatte familier og andet socialt arbejde.

Røde Kors Assens havde omkring 22 indsamlere på gaden søndag. Pengene fra indsamlingen bliver talt op mandag.

Kilde: www.rodekors.dk

Det plejer at gå godt. Normalt bliver der samlet omkring 1000 kroner ind pr. indsamler, men i 2016 indkasserede Bolette næsten 3000 kroner på sin rute i Torø Huse. Forklaringen er, ifølge Bolette Eggers, at hun samler ind i det område, hvor hun selv bor og er et kendt ansigt. Det er sværere at sige nej til en person, man kender, end til en tilfældig indsamler, vurderer hun.

- Men jeg samler kun ind for Røde Kors, og kun den ene gang om året. Jeg skal ikke være "hende, der samler ind", siger Bolette Eggers.

Hun kender alle smutvejene. Ved, hvilke huse, der er beboede, og hvilke der er sommerhuse og står tomme lige nu. Hun ved, hvor hun skal benytte hoveddøren, og hvor det er bedre at gå bagom huset. Og hvor hun bare skal gå forbi.

- Ham, der bor der, har ikke lyst til at give noget til indsamlinger, så der er ingen grund til at banke på, siger hun og peger på et hus.

- Herovre går vi bagom huset. Der er ingen ringeklokke, og de kan ikke høre, at jeg banker på, hvis de er i gang med et eller andet, siger Bolette Eggers og går ad flisegangen om i haven bag et hvidt hus.

En sludder med de fleste

Ud over at være den mest indtægtsrige indsamler, er Bolette Eggers er også Røde Kors Assens' langsomste indsamler. For hun får sig en sludder med de fleste, hun møder på sin rute rundt i fiskerlejet.

Hun skal høre om Hannes mand, der vandrer på Caminoen. Og om Michael og Teas facade, der skal males efter nogle bestemte regler fra kommunen. Hun skal måske også selv fortælle en lille historie.

Det tager Bolette omkring fire timer at samle ind i Torø Huse. Mandag, når pengene bliver talt op, vil det vise sig, om hun også sætter rekord i Røde Kors Assens ved landsindsamlingen i år.

 

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.

Mere om emnet

Se alle
- Vi er gode købmænd

- Vi er gode købmænd