Rockere dømt: To års fængsel for oversavet jagtgevær

De fire dømte må ikke færdes i nærheden af klubhuset i Glamsbjerg i det næste stykke tid, men om der stadig er et klubhus i Glamsbjerg var der tvivl om i retten. Arkivfoto.

Rockere dømt: To års fængsel for oversavet jagtgevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire mænd blev onsdag eftermiddag fundet skyldige i at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær i deres rockerklubhus i Glamsbjerg.

Glamsbjerg: Fire rockere fra gruppen Gremium MC blev onsdag fundet skyldige i våbenbesiddelse, efter der blev fundet et oversavet jagtgevær i deres klubhus på Søndergade i Glamsbjerg under en ransagning i juni.

De fire mænd Daniel Flodin, Daniel Juul Rasmussen, Nichlas Veber-Jacobsen og Kasper Ejvind Jensen Bruun blev alle idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af det oversavede jagtgevær. Derudover erkendte nogle af de dømte også at have været i besiddelse af hash og en kniv.

Ved sagens afgørelse lagde anklager Kirsten Flummer vægt på, at der var flere tegn på, at klubben i Glamsbjerg var bekymrede for, at der kunne opstå en konflikt med andre rockergrupper, efter Gremiums leder, Abdullah El-Chami, var blevet dræbt i København en uge før de fire dømte blev anholdt af politiet.

Drengerøve med motorcykler

De fire forsvarere lagde vægt på, at overvågningsvideoer fra klubhuset viste, at det så ud til, at der blev grillet og hygget på adressen, og at det var en klub for folk, der bare var interesserede i motorcykler.

Derudover fortalte en betjent under retssagen, at politiet ikke mente, at der var en konflikt i gang mellem MC Gremium og andre grupperinger.

Det var dog ikke nok til at frifinde de fire mænd i at have kendt til det jagtgevær, der blev fundet i klubhusets bar, samt den patron den var ladt med og som Daniel Flodins DNA var blevet fundet på.

Udover dommen på to år og tre måneders fængsel blev alle fire idømt et opholdsforbud, der forbyder dem at befinde sig indenfor en kilometer af klubhuset i Glamsbjerg. Oprindeligt havde anklageren ønsket et forbud i hele Assens Kommune, og forsvarerne ønskede, at det kun var et forbud i et område svarende til den gamle Glamsbjerg Kommune, men dommen valgte altså at gøre området endnu mindre.

Tre af de dømte ankede med det samme dommen til Østre Landsret, mens Nichlas Veber-Jacobsen bad om betænkningstid. Indtil sagen tages op i Landsretten er alle fire fortsat varetægtsfængslet.

Fyens Stiftstidende skriver altid navne på folk, som idømmes mere end et års ubetinget fængsel.

Rockere dømt: To års fængsel for oversavet jagtgevær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce