BYGGERI: Første spadestik på Aarups nye boligområde, Blommehaven
AARUP: Det, der i fremtidsplanerne skulle have været en omfartsvej, ender nu som Aarups nye, store boligområde Blommehaven.

Selv om jorden var frossen og snedækket, lykkedes det at få sat den forgyldte spade i mulden - endda tre gange - som tegn på, at der nu er taget hul på første etape. Den omfatter 30 private andelsboliger, som er specielt beregnet til folk i "den tredje alder". I første omgang bygges der kun 18, men hvis salget går godt i den kommende tid, fortsætter byggeriet. Ejendomsmægler Preben Høyrup fortæller, at der foreløbig er der solgt ti boliger og reserveret to.

En stor del af de kommende beboere var troppet op til den skelsættende begivenhed.

Det første stik tog formanden for Teknisk Udvalg, Helge Strandgaard Hansen (V):

- Det er seks-otte år siden, at planerne om en ringvej blev ændret til et boligområde, fortalte Helge Strand- gaard Hansen, der for et par år siden tog kontakt til daværende erhvervsrådsformand Bruno Riis Nielsen for at sætte skub i byggeriet.

- Jeg synes, det er rigtigt godt, at vi nu starter. Det er et bevis på, at Aarup er en vækstkommune med en god handelsgade, sagde kommunens repræsentant. Han er især glad for, at det nye boligområde lukker hullet og binder Kirsebærhaven sammen med byen.

De to næste spadestik blev taget af formanden for den nystiftede andelsboligforening, tidligere skoleinspektør Ove Holm Hansen, Kerte, og Erik Wunderlich fra Totalbanken, der er den finansielle partner sammen med BRF.

Herefter kunne forsamlingen lune sig med kaffe, smørre- og wienerbrød i Aarup Fritidscenter, hvor Mogens Nygaard fra Årup Entreprenørforretning fortalte, at byggeriet går i gang inden for en måned og kan stå klar fem-seks måneder senere - altså formentlig i september.
  • fyens.dk