Lille Billeskov Horses danner rammen om et hyggetræf med spring og dressur, hvor der bliver samlet penge ind til velgørenhed.

Billeskov: Det skal være sjovt, og der skal rides, når Lille Billeskov Horses holder hyggetræf i weekenden 16.-17. september.

Men fokus er også på velgørenhed og at gøre noget for andre.

For hele det overskud, som bliver genereret i løbet af weekenden, går nemlig ubeskåret til Epilepsihospitalet Filadelfia og til Alzheimerforeningen.

Det fortæller Tina Dyrebjerg, som sammen med sin mand, Thomas, og veninde, Helle Rasmussen, og venindens datter Maria Rasmussen står bag hyggetræffet.

- Vi brænder for det med heste og ridesport, og så kan vi godt lide at gøre noget godt for andre mennesker. Vi har tidligere arrangeret ridestævner i klubregi, men vi blev enige om, at det kunne være sjovt at lave noget, hvor vi samler penge ind til velgørenhed, og hvor vi ingen penge tjener på det, og ingen klub skulle have noget. Så alle pengene gik videre. Derfor har vi lavet "Rid for en sag".

- Vi ved godt, vi ikke kan skrabe millioner sammen. Det er jo en lillebitte dråbe i et meget stort hav, men de små dråber kan også gøre lidt. Kan det gøre noget, og de unge mennesker, som er indlagt på hospitalet, kan få et hyggerum med spil eller et andet, så er vi glade for at kunne bidrage til at gøre opholdet lidt sjovere, når man ligger der på en lidt træls måde, siger Tina Dyreborg.

Stor opbakning

Det er første gang, at "Rid for en sag" arrangeres i privat regi. Tidligere har der været noget lignende i klubregi, så folk kender til konceptet. Tina Dyrebjerg fortæller, at det derfor heller ikke skorter på hjælp.

- Indtil videre er det en bragende succes. Folk støtter op, som vi aldrig havde turdet drømme om. Sponsorer giver gaver til præmier, og firmaer har købt pladser, så deres logoer kommer på rosetterne.

- Vi har fået trykt nogle t-shirts, hvor der står "Rid for en sag" på. De er behagelige at ride i. Dem er der flere, der har købt af i smarte farver. Så vi er virkeligt imponerede over, hvor mange mennesker støtter op om det og vil hjælpe, siger Tina Dyrebjerg, og nævner, at folk også er parate til at bage kager til salg og til at stå i boden.

Ved hyggetræffet vil der være dressur og spring i konkurrenceform, som kendes fra stævner.

- Men hvis der er nogle, som vil afprøve en unghest, man lige har købt, eller man er en ung rytter, der har brug for, at mor trækker en med rundt, så kan man være med, og kan samtidig være i fint ridetøj, fordi det kan vi tillade os, når det er et hyggetræf. Vi har dommere på, men man må gerne være med, selvom man ikke er den bedste rytter, der findes.

- Så hvis man er nybegynder eller ikke har været til så mange stævner, er man meget velkommen. Det er der rigtig mange af de små piger med små ponyer, som har benyttet sig af. Vi har mødre, der allerede sender billeder af, at de er gået i træning, at den skal være lyserød, så huten er lyserød, bandagerne er lyserøde og det hele er lyserødt. Det er fantastisk, at der er nogle, som glæder sig så meget, siger Tina Dyrebjerg.

Alle er velkomne i weekenden - også som tilskuere. Begge dage vil der være ridning fra klokken 8 til sidst på eftermiddagen.

Det hele foregår på Lille Billeskov Horses, Billeskovvej 5, 5560 Aarup.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.