Uddannelse

Glamsbjerg: Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg har haft revisorbesøg. Det var dog ikke uddannelsesinstitutionens egen økonomi, der skulle gås efter i sømmene.

Revisorerne Maiken Bække Alkjærsig og Jesper Dalsgaard Jørgensen fra revisorfirmaet PwC i Odense besøgte nemlig eleverne i virksomhedsøkonomi A.

Eleverne fik en interessant præsentation af "En dag på kontoret" som revisor.  

Dagligdagen som revisor indeholder store såvel som små opgaver. Helt overordnet handler det om tre områder, nemlig revision og regnskab, rådgivning og skat, fortalte de to revisorer.

Som revisor skal man naturligvis være god til økonomi og it, men også gode kundskaber i engelsk er vigtige idet virksomhedssproget ofte er engelsk i store virksomheder. Desuden skal man kunne lide, at tale med folk da en stor del af arbejdsdagen består i kundekontakt, fortalte de.

Dagen sluttede af med en underholdende gruppedyst om elevernes viden indenfor mange af de områder man beskæftiger sig med som revisor.

"Revisorsspillet" er udviklet af PwC og handler om at kombinere viden og tænke kreativt og logisk på samme tid, præcis som en revisor må gøre det. /SP

  • Plovgaard_Søren

    Af: