En lokal rutebus samlede eleverne fra Glamsbjerg op, efter de havde forladt deres brændende bus lørdag aften. Tidligt søndag morgen kunne en chauffør fra Haarby Turist sætte eleverne af i Glamsbjerg, hvor deres rejse var begyndt lørdag.

Lørdag aften blev det besluttet, at de 34 elever og deres tre ledere fra Assens Ungdomsskole, som ellers var på vej på skiferie i Sverige, skulle vende hjem til Fyn.

Bussen, som de kørte i, var gået i brand på motorvejen lidt nord for Halmstad, og i samråd med lederne på turen og flere forældre besluttede ungdomsskolens leder, Kim Kristensen, at turen skulle aflyses.

Tilbage stod spørgsmålet om, hvordan eleverne skulle komme hjem? Her kunne en forælder hjælpe, for vedkommende vidste, at Haarby Turist netop havde en bus, som var på vej hjem fra Norge og kørte gennem Sverige.

Det fortæller indehaveren af Haarby Turist, Kurt Jensen, til Fyens.dk.

Hans chauffører i bussen blev bedt om at tage de 34 elever og deres tre ledere med fra hotellet i Falkenberg, hvor de var blevet sat af af en lokal rutebus efter branden i deres egen bus, og klokken 2.25 natten til søndag blev de hentet af bussen i Falkenberg.

Med en færge fra Helsingborg til Helsingør nåede bussen med eleverne hjem til Glamsbjerg klokken 7.23 søndag morgen.

- Jeg satte straks bussen til udluftning i garagen, da den kom tilbage til Haarby. Den lugtede stadig en del af røg fra elevernes tøj, fortæller Kurt Jensen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
4
Efter busbrand: Ingen ny skiferie til Assens-elever

Efter busbrand: Ingen ny skiferie til Assens-elever

34 børn fra Assens: På vej på skiferie da bussen brød i brand

34 børn fra Assens: På vej på skiferie da bussen brød i brand

1
Skiferien gik i vasken: Udbrændt bus var cirka 20 år gammel

Skiferien gik i vasken: Udbrændt bus var cirka 20 år gammel