Renovering af Tommerup Skole rykker nærmere

Tidligere viceskoleleder Birger Madsen foran den snart 30 år gamle sfo-barak, som skal rives ned i forbindelse med renoveringen af Tommerup Skole. Arkivfoto: Roland Petersen.

Renovering af Tommerup Skole rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelse-, Børn- og Familieudvalget i Assens Kommune ønsker at frigive 13,1 millioner kroner til renoveringen af Tommerup Skole i 2018 og 2019.

Når det handler om skoler i Assens Kommune, er intet ligetil, og planer bliver lagt for senere at blive ændret. Men det skulle være ganske vist, at en renovering af Tommerup Skole rykker nærmere.

Uddannelse-, Børn- og Familieudvalget har nemlig besluttet at indstille til byrådet, at 13,1 mio. kr. frigives til renovering af Tommerup Skole i 2018 og 2019.

Laura Greve Andersen, bestyrelsesforkvinde på Tommerup Skole, hilser beslutningen velkommen.

- Det er vi rigtig glade for, for vi har jo gjort opmærksom på behovet længe.

De 13,1 mio. kr. kommer til at gå til en renovering af sfo'en, indskolingen og overbygningen samt indretning af faglokaler. Mere specifikt betyder det, at den eksisterende sfo-pavillon rives ned, og at der i stedet etableres tre indskolingsklasser, et sfo-basisrum og et fælles køkkenalrum i den gamle skolebygning.

Skolens fysiklokale istandsættes, og to klasselokaler med en mindre tilbygning vil komme til at udgøre et område med værkstedsfaciliteter for billedkunst, håndværk og design. Endelig etableres en legeplads ved den nye indskoling.

Pladsproblemer på Tallerupskolen

Mens politikerne sender millioner til Tommerup Skole, må Tallerupskolen og Glamsbjergskolen væbne sig med tålmodighed.

Udvalget besluttede nemlig, at renoveringsplanerne for de to skoler skal opdateres, og at en generel beskrivelse af udbygnings- og renovationsbehovet på skole- og dagtilbudsområdet skal laves, inden der bliver taget beslutninger i forhold til de to skoler.

Toke Arndal, formand for skolebestyrelsen på Tallerupskolen, er utilfreds med beslutningen.

- Vi er meget uforstående over for, at der er behov for en opdatering af renoveringsplanen, da behovet på Tallerupskolen er yderst velbelyst. I december fik udvalget fremlagt vores lokalebehov, og det blev sagt, at gik vi tilbage til de gamle skoledistrikter, ville Tallerupskolen få behov for tre klasselokaler, siger Toke Arndal og tilføjer, at pladsproblemerne fylder meget.

- Aulaen er blevet indrettet til et lokale til håndværk og design, og efter sommerferien må vi omdanne vores iLab til et almindeligt klasselokale, siger han og tilføjer, at det undrer ham, at det i et bilag til dagsordenpunktet fremgår, at der i 2018 og 2019 er planer om at sætte 2,3 mio. af til renovering af et faglokale og 5,5 mio. kr. i 2020 til to ekstra klasseværelser.

- Det er jo lige omvendt. Vi har brug for klasseværelserne nu.

Vigtigt med samlet oversigt

Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familieudvalget, pointerer, at det ikke er skolerne selv, der bestemmer, hvad der skal laves hvornår.

- Vi kan ikke opfylde alle skolers ønsker, og derfor er det vigtigt, at vi får lavet en samlet oversigt, som vi kan tage beslutninger ud fra. Og når tingene står, som de gør, er det et udtryk for, at vi lytter til vores fagfolk i administrationen og ikke til halvpolitiske skolerøster. Hvis der er krav til, hvordan et faglokale skal indrettes, så er vi jo nødt til at møde de krav.

Renovering af Tommerup Skole rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce