Rejser: Malene Rye færdig i byrådet

Enhedslistens Malene Rye, der var partiets lokale spidskandidat ved kommunalvalget i efteråret, stopper i byrådet i Assens Kommune. Hun har fået nyt job i en anden kommune. Arkivfoto: Kim Rune

Rejser: Malene Rye færdig i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Malene Rye har fået nyt job og træder ud af byrådet. Kaj Alstrup afløser hende.

Assens: Malene Rye er færdig i byrådet i Assens - frivilligt.

For hun har fået nyt job i Støvring syd for Aalborg på Karensmindeskolen som lærer. Hun var lærer på Salbrovadskolen, der i den nye skolestruktur i Assens Kommune sidste år var på lukningslisten, men indtil videre har klaret frisag.

En kommunalpolitiker skal bo i den kommune, vedkommende er valgt i. Det krav kan Rye derfor ikke længere opfylde.

- Jeg synes, jeg har lært verden at kende fra mange vinkler af. Og så har det gjort mig enorm stærk, siger hun om tiden i byrådet.

- Det sidste år, skolestrukturdebatten og valgkampen, har gjort mig stærk. Men jeg synes det udviklede sig til at være enormt grimt, fortæller hun.

- Jeg stod den aften i TV2/Fyn-debatten (op til valget, red.), hvor Mulle (Mogens Mulle Johansen, SF, red.) nærmest skreg mit navn ud på direkte tv. Der skete et eller andet med mig, siger Malene Rye, som måske gjorde, hun fik nok i lokalpolitik.

- Det er ikke alle, der kan holde til det her. Det kan jeg godt, men jeg vil det ikke. Jeg har ikke lyst til, det skal være en del af mit liv længere, tilføjer hun.

Vender retur

- Jeg har søgt arbejde de sidste par måneder, siger Malene Rye, der ved flytningen kommer tættere på sin kæreste, der bor i Rebild Kommune.

- Det er ikke jobbet, der får mig til at flytte, men det er jobbet der gør, jeg kan flytte, fortæller Malene Rye, som er fra Aabenraa.

På byrådsmødet 4. april vender hun tilbage til Assens. Men kun som gæst. Der skal siges farvel til de andre politikere.

- Og der behandler byrådet punktet om, at jeg træder ud og Kaj Alstrup træder ind, siger Malene Rye, der ved seneste kommunalvalg fik 270 personlige stemmer.

Kaj Alstrup fik blot 68 stemmer.

- Jeg glæder mig til bare at være menneske. Der er en masse mennesker, jeg kommer til at savne. Jeg er ikke tvivl om, det her er den rigtige beslutning, fortæller hun.

Er hun så færdig i politik?

- Det ved jeg ikke endnu, svarer Malene Rye.

Malene Rye kom i byrådet i første gang i 2009.

Rejser: Malene Rye færdig i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce