Regn kostede dyrt: Røverfesten skal give overskud i år

Røverfesten i Vissenbjerg har fundet sted i mere end 50 år. Arkivfoto: Peter Leth- Larsen

Regn kostede dyrt: Røverfesten skal give overskud i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det våde vejr til Røverfesten 2017 var ifølge røver-formanden skyld i, at man fik et underskud på 38.000 kroner. Regnskabet for 2018 skal se bedre ud, for der er ikke råd til så store underskud to år i træk.

90.000 kroner. Så meget lød det budgetterede overskud for Røverfesten i 2017 på. Sådan endte det dog langtfra.

Regn og en dyrere plads end forventet betød, at det i stedet endte med et underskud på 38.000 kroner.

- Regnskabet var noget af en bet at få. Det var dyrere at leje telte, end vi havde håbet på. Fordi der kom så meget regn, måtte vi etablere en sliske nede bagved, hvor kræmmerne skal køre op. Det kostede 30.000 kroner. Vi skulle også leje køreplader og tagrender til telte, og samtidig var der nogle sponsorater, vi ikke fik, som vi plejer at få, siger formand for Røverfesten Allan Nielsen.

Underskuddet fra 2017 dækkes af kassebeholdningen.

- Vi havde overskud året forinden, så der var lidt at trække på. Men vi har ikke råd til at gøre det igen. Vi har taget højde for dårligt vejr i det nye budget. Vi har også sparet lidt telte væk, og slisken er permanent, så den skal vi ikke bruge penge på igen, siger Allan Nielsen.

Røverfesten
Den første Røverfest fandt sted lørdag 12. og søndag 13. august 1964.Det var Vissenbjerg-Bred Idrætsforening, Vissenbjerg Gymnastikforening, Skalbjerg Boldklub, Andebølle Gymnastikforening, Bred Borgerforening, Vissenbjerg Skytteforening og sognerådet i Vissenbjerg, der samarbejdede om den første byfest.

Det lå lige for at kalde den for Røverfesten med slet skjul henvisning til de kendte og frygtede røvere fra Vissenbjergskovene.

Formålet med Røverfesten var at skaffe midler til en ny idrætshal ved idrætspladsen nord for Præsteskoven.

Mangler ansvarlig

Skulle 2018 ende i større underskud, end Røverfesten kan dække, er det Vissenbjerg Idræt- og Kulturcenter og idrætsforeningen, der skal dække det.

Men det regner Allan Nielsen ikke med. Hans bud er 60-70.000 kr. i overskud.

- Som regel lægger vi budget forholdsvis konservativt. Det er udendørs det meste af det, og folk gider ikke komme, hvis det står ned i stænger. Overskuddet kan svinge 100-120.000 kroner, alt efter om der er regnvejr eller ej. Derfor er det svært at lægge et budget, som holder.

Udover den økonomiske udfordring har Røverfesten også problemer med at finde en frivillig, som vil være ansvarlig for kræmmermarkedet. Den ansvarlige fra sidste år ønsker ikke at være det igen, og Røverfesten har hidtil ikke haft held med at finde en erstatning.

- Det er ret presserende. Vi har ingen kræfter, der kan dække ind. Så hvis vi ikke finder en, må vi droppe den del. Men det ville være ærgerligt. Vi har et andet publikum, der kommer til kræmmermarkedet end dem, der kommer for at høre musik om aftenen.

Regn kostede dyrt: Røverfesten skal give overskud i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce