Region: Overskudsjorden må køres væk

Sådan så det ud ind mod søen onsdag. Som det ses ligger der grus og jord. Foto: Martin Kloster

Region: Overskudsjorden må køres væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark gav i oktober et standsningspåbud til ejeren af en mark, der ville etablere en sø ved Solevadvej, da regionen mente, der var tale om ulovlig råstoftindvinding. Nu er påbuddet ophævet, da Assens Kommune mener, at søen er lavet færdig inden for tidsfristen. Her svarer Camilla Bjerre Scheffel, landskabsforvalter ved Region Syddanmark, der administrerer råstofloven.

Hvordan ser I sagen nu om søprojektet ved Solevadvej?

- Vi gav et standsningspåbud i oktober, da vi vurderede, at der var tale om ulovlig, erhvervsmæssig råstofsindvinding. I det standsningspåbud skriver vi, at der ikke må afsættes eller bortkøres nogle former for råstoffer fra arealet før etableringen af søen er færdig. Det nye i sagen er, at kommunen, der er myndighed for etablering af søen (landzonetilladelsen, red.) 30. november har godkendt den færdigmelding, der er derude - at de siger, at nu er søen færdig. Jeg har modtaget en orientering herom samt nogle billeder derude fra. Derfor - i forhold til vores del - har vi nu meddelt entreprenøren (Kai Andersen's Eftf. A/Sred.), at standsningspåbuddet er ophævet. 

Hvorfor?

- Det gør vi med baggrund i at sige, at nu er der ikke noget at grave i længere derude. Søen er færdig, og der ligger nogle materialer tilbage - det er nogle bunker af grus osv. Dem må man gerne køre væk nu. Man må gerne afsætte eller bortkøre det. Det er, fordi det er almindelig praksis: Når man har et anlægsarbejde, så kommer der jo noget overskudsjord. Enten spreder man det ud på matriklen, eller også kører man det væk. Her kører man det væk. De må gerne køre overskudsjorden væk.

Der ligger (onsdag, red.) jordbunker derude?

- Det, der er til overskud ved anlægsprojektet, det må man gerne køre væk. Standsningspåbuddet er ophævet, og så har vi gjort, hvad vi skulle i forhold til den sag, der har været ved regionen. Der mener jeg vurderingen af, at der var tale om ulovlig råstofindvinding i forbindelse med etablering af søen.

Region: Overskudsjorden må køres væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce