Radikalt ønskescenarie: Vil danne flertal med S og V

Poul Poulsen, spidskandidat for Radikale Venstre i Assens. Foto: Michael Bager

Radikalt ønskescenarie: Vil danne flertal med S og V

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul Poulsen, spidskandidat for Radikale Venstre i Assens Kommune, ønsker en bred konstituering, hvor partiet samarbejder med Socialdemokratiet og Venstre. Dansk Folkeparti vil de på ingen måde indgå i en konstituering med.

- I jeres valgprogram står der blandt andet, at cykelstierne skal udbygges markant, at teletaxaordningen skal udvides, at daginstitutionerne skal have bedre normeringer, at el og varme skal omstilles til 100 % vedvarende energi, og samtidig vil I ikke hæve skatten. Hvor skal pengene så komme fra?

- Vi kan kun finde penge til de ting ved at omprioritere fra det, vi har. Vi har ikke forholdt os til, hvor vi skal tage pengene fra, men forudsætningen er, at de skal findes indenfor budgettet.

- Er det ikke for nemt at sige, at I vil alle de ting, når I ikke ved, hvor I vil finde pengene?

- Det kan du sige, men det er mål, vi sætter op, som vi vil arbejde for. I forhold til anlæggelsen af cykelstier, er det bare et spørgsmål om at sige, at vi på anlægsbudgettet vil bruge 10 millioner kroner på cykelstier. Det er ikke så svært. Det er sværere, når det handler om drift og ansættelser.

- Du har meldt ud, at du ikke mener, der er penge til at støtte projekter som søbadet, Netball i Haarby og Blå Boldpark. Hvad er dine ambitioner for at udvikle kommunen?

- Hvis byrådet enes om et enkelt projekt og siger, det kører vi med, og det prioriterer vi penge til, så kan det lade sig gøre. Men det kræver en enighed, før vi kan rykke på det. Det er ikke, fordi vi har noget i mod de tre projekter. Men med de anlægsmidler, vi har, er det svært at få store ekstra ting ind.

- Du står ofte udenfor aftaler, for eksempel i skoleforliget. Men står du så også uden for indflydelse?

- Den risiko er der jo. Men det er faktisk mit indtryk, at vi er med alligevel. Skoledebatten er noget særligt, fordi vi i lang tid var med i model 2, men så drejede det til sidst, og vi kunne ikke længere se os selv i det.

- Hvordan ser du Radikale Venstres position i Assens Byråd?

- Vi ønsker at være tungen på vægtskålen. Men det er vi ikke denne gang. Men i forhold til det ene mandat vi har, er jeg rimelig godt tilfreds med, hvad vi har fået ud af det.

- Hvem peger I på som borgmester?

- Det eneste vi er helt sikre på er, at vi ikke kommer til at indgå i en konstitution, hvor Dansk Folkeparti er med. Det vil vi ikke. Der er for stor forskel værdimæssigt. En bred konstituering hen over midten vil være vores ønskesituation. Hvis vi lander i noget mere kompliceret, bliver det noget med at stille politiske krav.

- Du siger, I gerne vil have en konstituering hen over midten. Hvorfor er I så gået i valgforbund med SF og Alternativet?

- De andre gange har det været med Socialdemokratiet og SF. Men den her gang har vi set en tilnærmelse mellem Socialdemokratiet og DF. Vores stemmer skal ikke kunne blive brugt til, at Socialdemokratiet og DF laver noget sammen. Rent teknisk er det også sådan, at valgforbundene har størst værdi, hvis den størrelsesmæssige forskel ikke er så stor.

Radikalt ønskescenarie: Vil danne flertal med S og V

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce