Rå vold ved halbal igen for retten


Rå vold ved halbal igen for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANKE: Som den eneste af syv dømte har 19-årig anket fængseldom efter masse-slagsmål ved Haarby-Hallen

FYN: En 19-årig ung mand fra Assens forsøger nu at få lempet sin dom på 60 dages fængsel fra retten i Assens ved Østre Landsret.

Den 19-årige handelsskoleelev blev ved byretten i Assens under en maraton-retssag over tre dage i november dømt sammen med seks venner for at være den, der satte et masse-slagsmål i gang umiddelbart efter et hal-bal i Haarby-Hallen sent om aftenen den 10. august i fjor.

I alt stod otte unge mennesker i alderen 17-19 år fra Vestfyn tiltalt for vold eller forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, da de efter en fest i Haarby-Hallen overfaldt tre personer på hjørnet af Skolevej og Sportsvej. De tre blev tildelt kølleslag, knytnæveslag, spark og slag med flasker.

Byretten frifandt én af de otte, og de øvrige syv blev idømt ubetingede, delvist betingede og betingede fængselsstraffe af domsmandsretten i Assens.

Byretten fandt det bevist, at de tiltalte havde handlet efter fælles indforståelse og enighed, da de i tre biler kørte fra Assens sent om aftenen den 10. august.

Forinden havde de spillet fodbold sammen, og flere havde været hjemme for at skifte tøj, inden kursen blev sat mod halfesten i Haarby.

I byretten slog anklageren meget på, hvad hensigten med turen var for de unge mennesker. Var formålet af gå til fest, eller var det at starte en eller anden form for ballade?

Det samme valgte anklageren ved landsretten i går at slå på. Anklageren forstod ikke, hvorfor de unge mennesker var taget til halfest langt efter midnat og på et tidspunkt, hvor festen var ved at være slut.

Det havde den 19-årige, som valgte at anke sin dom til landsretten, også svært ved at forklare, da hele sagen igen blev optrevlet med nogenlunde de samme vidner som i byretten.

Den 19-årige, som er født i Korea og adopteret af danske forældre i en alder af et halvt år, er ikke tidligere straffet.

Anklagemyndigheden har kontra-anket den 19-åriges dom til en skærpelse af straffen.

Landsrettens dom ventes afsagt i dag.

Rå vold ved halbal igen for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce