Privat vuggestue på vej

Tommerup Erhvervspark har taget initiativ til en privat dag institution. Her ses direktør Troels Eriksen og samarbejdspartner Birte Lautrop på jorden ved siden af erhvervsparken, hvor institutionen kommer til at ligge.
Foto: Kim Rune

Privat vuggestue på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tommerup Erhvervspark vil opføre privat daginstitution og har fundet samarbejdspartner til at drive den

TOMMERUP: Tommerup Erhvervspark er i gang med at udvide forretningen. Og det bliver med børn i fokus.

Ikke fordi virksomhederne i erhvervsparken vil til at ansætte børnearbejdere, men fordi parken skal udvides med en privat daginstitution, fortæller direktør Troels Eriksen.

- Jorden er købt, og vi vil godt være med til at opføre bygningerne til institutionen, som vi så vil leje ud til formålet, forklarer Troels Eriksen.

Han har været med til at sætte gang i projektet, fordi han mener, der mangler et alternativ til de dagplejepladser, som Assens Kommune tilbyder.

Drøm går i opfyldelse

- Som forælder er man sindssyg sårbar, fordi dagpleje er usikkert. Jeg har selv prøvet at aflevere mit barn hos en fremmed, fordi den sædvanlige dagplejer var syg, forklarer direktøren, der har fundet en samarbejdspartner i Birte Lautrop.

Da hun hørte om idéen til en ny institution, var hun straks med på at sætte gang i planerne.

- Jeg har i mange år drømt om at starte en vuggestue og børnehave, der har fokus på musik, så jeg greb chancen for at opfylde min drøm med det samme, den opstod, siger Birte Lautrop, der til daglig er lærer.

Nu er hun gået i gang med at udvikle en virksomhedsplan og lave budgetter for den nye institution.

Koncept ligger fast

Mange ting står endnu hen i det uvisse, så som hvor mange pladser der bliver i institutionen, og hvad det kommer til at koste per plads.

Men konceptet ligger fast og ud over at udnytte skoven, som institutionen kommer til at ligge lige ved siden af, vil sang og musik blive en stor del af institutionens identitet, fortæller Birte Lautrop.

- Jeg tror på musikken som basal udtryksform, og at den kan være med til at støtte barnets udvikling. Det er en dimension som mange børn ikke får med sig, for det er stort set kun børn med musikalske forældre, der får den stimulering, forklarer hun.

Den kommende institution bliver både vuggestue og børnehave, og den bliver ikke kun for børn af forældre, der arbejder i erhvervsparken, fortæller Troels Eriksen.

- Der vil blive nogle pladser, der er forbeholdt medarbejdere fra Tommerup Erhvervspark. Men der skal flere til for at det kan løbe rundt, og det vil primært blive lokale, vi regner med at kunne tiltrække, siger han.

Ingen af de to samarbejdspartnere tør give et bud på, hvornår daginstitutionen er klar, for det handler om at få udviklet virksomhedsplanen og at få regnet på økonomien, inden det første spadestik kan graves.

Privat vuggestue på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce