Privat børnehave måtte opgive i Bred

Bevar Bøgedal, står der på banneret. Det stod hurtigt klart, at den kommunale børnehave ikke var til at redde, derefter tog en gruppe forældre over med henblik på at oprette en privatinstitution. Det er også opgivet nu. Arkivfoto: Amalie Hermansen

Privat børnehave måtte opgive i Bred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var nærved og næsten, men Vores Børnehave, den private børnehave, der skulle tage over, når den kommunale Bøgedal i Bred lukkede, måtte opgive.

Bred: Personalet var ansat, og børnetallet næsten sikret, men i sidste ende valgte bestyrelsen for Vores Børnehave, den private børnehave, der skulle sikre, at der også fremover var en daginstitution i Bred, at kaste håndklædet i ringen.

Det var ellers tæt på, det havde ladet sig gøre, fortæller Daniel Albæk fra bestyrelsen, der efter måneders dagligt arbejde med projektet måtte erkende, at målet ikke var nået.

Tilbage i februar besluttede byrådet at lukke den kommunale børnehave Bøgedalog ikke længe efter begyndte lokale kræfter at arbejde på at oprette en privat institution i stedet.

- Vi manglede et barn mere for at kunne køre det på et nødbudget, og det fik vi, men så var der fire, der bakkede ud, og vi ville ikke kunne drive det, uden at vi selv skulle kautionere for alt for mange penge, siger Daniel Albæk.

Børnetallet var nede på 14, da bestyrelsen sidst i juni, tidsnok til at det nyansatte personale ikke havde nået at opsige deres stillinger, valgte at stoppe.

Masser af børn næste år

For de forældre, der støttede det lokale initiativ, er det ekstra ærgerligt at vide, at der næste år ville være tilmeldte nok til, at man kunne køre med normalt budget med et fint overskud.

- Det er virkelig ærgerligt, når vi har brugt hver aften i et halvt på det, men når det er sagt ved vi, at vi har gjort alt, hvad vi kunne, og kommunen har også taklet det fint, at det ikke blev til noget, siger Daniel Albæk.

De fleste af de børn, der måtte sige farvel til Bøgedal, er nu startet i Børnenes Hus i Skalbjerg.

- Selskabet er ikke opløst endnu, og det koster os ikke noget at have det stående. Engang i denne måned evaluerer vi forløbet og tager stilling til, hvad vi vil gøre. Næste år er børnetallet steget markant, og vi har muligheden for at prøve igen, spørgsmålet er, om vi har energien og kræfterne efter sådan en mavepuster, siger Daniel Albæk.

Privat børnehave måtte opgive i Bred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce