Assens Kommune vil offentliggøre kommunens udgifter til integration. Tallene er dog forbundet med usikkerhed.

Inden længe kan du på kommunens hjemmeside følge med i, hvad det koster, når Assens Kommune skal integrere sin del af de flygtninge, der kommer til Danmark fra blandt andet Syrien.

- Vi vil vise proportionerne, for lige netop det her emne er der mange følelser og holdninger til, og de er fuldstændig legale at have. Men det er altid godt, hvis de bygger på fakta, og på, at verden også er nuanceret, siger borgmester Søren Steen Andersen.

Derfor vil kommunens udgifter og indtægter blive offentliggjort på www.assens.dk i løbet af næste uge.

Usikre tal

Tallene skal dog tages med et gran salt, for der er stor usikkerhed forbundet med dem. Det er vanskeligt at regne ud, hvor stor en del af udgifterne til integration, kommunen bliver kompenseret for af staten, fortæller kommunens økonomichef Jens-Henrik Ebbesen.

- Vi bliver kompenseret, men man kan ikke regne det præcise nettobeløb ud. Det skyldes blandt andet, at vi kompenseres bagud via bloktilskud. Ligeledes kender vi ikke de konkrete tidspunkter for modtagelsen af flygtningene og familiesammenføringer, siger han.

Borgmester: Ikke et problem

Alligevel synes Søren Steen Andersen, at det er en god idé at lægge tallene ud til offentligheden.

- Når tallene er forbundet med så stor usikkerhed, som I siger, hvad kan borgerne så reelt bruge dem til?

- Borgerne får de tal, der er mulige at få. Og så binder vi selvfølgelig noget tekst på for at understøtte, hvad det betyder, og hvad det er forbundet med af sikkerhed og usikkerhed. Så almindelig oplysning, kan man sige.

- Risikerer I ikke at skabe mere forvirring end klarhed på den måde?

- Ikke, hvis vi er gode til at sætte fire-fem linjer på tallene, som forklarer dem, mener Søren Steen Andersen.

Læs mere om udgifterne til integration og tallene bag i Fyens Stiftstidende søndag eller på www.mitfyn.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.