Prins Henrik, der døde sent tirsdag aften, var første gang i Assens mandag den 26. juni 1972. Det var mindre end et halvt år efter, dronning Margrethe var blevet landets regent.

Prins Henrik har tre gange været på visit i Assens - og alle tre gange har det været ved officielle begivenheder sammen med dronning Margrethe.

Det er en ganske ung prins Henrik, der mandag den 26. juni 1972 stiger af Kongeskibet Dannebrog på kajen ved Assens Havn, hvor tusindvis af mennesker er mødt frem for at hylde den nykronede regent. Kongefamilien er inviteret til Assens af Assens Borgerlige Skyttelaug af 1747 i anledning af lavets 225-års fødselsdag.

Efter ankomsten til Assens tager prins Henrik sammen med de to små prinser ud på Næs, hvor de deltager i skyttelavets jubilæum. Prins Henrik får lov at affyre geværet, og til stor jubel fra publikum lykkes det prins Henrik at ramme den lille træfugl to gange.

Herefter tager prins Henrik med til Skelvejsskolen i Assens, hvor han ser to projekter, som børnehaveklassen har lavet i formningstimerne. Dagen slutter med besøg på Brahesholm Slot og Røde Kors-hjemmet ved Assens Sygehus.

18 år senere kommer prins Henrik igen på officielt besøg i den vestfynske købstad.

Den 2. august 1990 anløber kongeskibet igen til Assens, men denne gang er det ikke byen, der har inviteret regentparret. Dronning Margrethe har i anledning af sin 50-års fødselsdag året forinden ønsket at aflægge en række besøg i de fynske købstæder, og Assens er blandt de udvalgte byer.

Prins Henriks program omfatterer blandt andet et besøg på virksomheden Broen Armatur og De Syv Haver ved Å.

Et maritimt besøg i Assens

Det sidste officielle besøg i Assens finder sted torsdag den 4. september 2003, og anledningen er, at Assens Kommune indvier sit nye rådhus i Willemoesgade.

Prins Henrik og dronning Margrethe skilles ad ved middagstid for at deltage i hver sit program. Prins Henrik tager efter middagen på Restaurant Maagen på Næs videre til Assens Roklubs lokaler i Assens Søsportcenter, hvor han præcis klokken 13.31 døber roklubbens nye båd, og resten af eftermiddagen bevæger prins Henrik sig i byens maritime miljø.

Prins Henrik er inviteret indenfor i Assens Marineforenings lokaler på Søndre Ringvej, hvor han nyder en lille en til halsen, og senere på eftermiddagen besøger han Fulton-Stiftelsen i Strandgade.

I midten af 00'erne deltager prins Henrik desuden i et arrangement ved bilsamlingen Strøjer-Samlingen i Vedstårup.

  • Plovgaard_Søren

    Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Sådan husker vi prins Henrik: Spøgefugl, supersej, digterprins og en aggressiv gravhund

Sådan husker vi prins Henrik: Spøgefugl, supersej, digterprins og en aggressiv gravhund

Prins Henrik bragte Europa til Danmark: En brobygger i jantelovens land

Prins Henrik bragte Europa til Danmark: En brobygger i jantelovens land

1
Debat: - Vi er blevet fattigere efter prins Henriks bortgang

Debat: - Vi er blevet fattigere efter prins Henriks bortgang