Politikreds i tynd tråd


Politikreds i tynd tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITISTRUKTUR: Lokal politiboss vil nedlægge egen politikreds

VESTFYN: Assens Politi-kreds bliver måske snart fortid. Der er lagt op til centraliseringer i politistyrken, og udfaldet kan blive én stor fynsk politikreds med hovedbase i Odense.

Det oplyste politimester JakobSkou, da Assens Politi i går holdt den årlige nytårsparole.

Står det til ham, skal de små politikredse som Assens lettes for tunge administrative byrder. Det skal i stedet klares centralt i Odense, og dermed frigøres arbejdskraft, der kan anvendes på andet politiarbejde.

- Det er ikke fornuftigt, at en rutineret politiassistent sidder som vagthavende her i Assens en tirsdag nat, hvor telefonen stort set aldrig ringer. Betjenten kunne være ude i samfundet i stedet, argumenterer Jakob Skou, der ikke vil kæmpe for at bevare sin egen politikreds.

- Set fra min stol foretrækker jeg en samlet fynsmodel, siger han og uddyber:

- Det betyder mindre administration og mere politi.

Sammenhæng

Han påpeger også, at kriminaliteten på Fyn ofte hænger sammen på tværs af de nuværende politikredse. For eksempel hvad angår narkokriminalitet.

- Vi kan se, at en stor del af kriminaliteten hænger sammen og stråler ud fra den store by Odense. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at vi er en stor enhed, siger han og påpeger også, at politiet i højere og højere grad indgår i kommunale samarbejder som for eksempel SSP-samarbejdet.

- Det er i hvert ikke hensigtsmæssigt at beholde de nuværende politikredse, der kommer til at gå på kryds og tværs af de nye storkommuner, siger han.

Politigård bevares

Politimesterens vurdering er dog, at centraliseringstankerne ikke vil betyde, at hverken de nuværende politigårde i Assens og Faaborg eller landbetjentene afskaffes. Politigårdene vil også i fremtiden være bemandede i dagtimerne, og politigården i Assens får samme forhold til Odense, som politigården i Faaborg har til Assens i dag. Politimesteren frygter ikke, at det vil føre til mere kriminalitet i Assens.

- Kriminalitetsstatistikkerne viser ikke, at Faaborg generelt er en mere kriminel by end Assens, selv om Assens har døgnbemanding, og Faaborg ikke har, siger han.

Rapport til marts

Allerede i slutningen af 90'erne begyndte overvejelserne om en ny politistruktur, og den daværende "politikommission" nåede frem til en anbefaling på 25 politikredse på landsplan. Det svarer cirka til en halvering i forhold til nu.

Nu arbejder et nyt udvalg på endnu en anbefaling, der forventes færdig omkring 1. marts i år. Derefter skal anbefalingerne drøftes af folketingets partier, og der skal udarbejdes et lovforslag.

Målet er, ifølge Jakob Skou, at den ny politistruktur følger tidsplanen for den nye kommunalstruktur.

Politikreds i tynd tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce