Politigård skal ombygges til lejligheder

Politikerne vil have lejligheder med beboere, der kan være med til at hæve skattegrundlaget, i den tidligere politigård og retsbygning. Arkivfoto: Kim Rune

Politigård skal ombygges til lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens har brug for lejligheder, hvis beboere kan være med til at hæve skattegrundlaget, fastslår udvalgsformand Dan Gørtz (V). Et enigt Miljø-, Teknik- og Planudvalg siger nej til ungdomsboliger på tidligere Politigård.

Assens: Ejeren af den tidligere politigård og retsbygning på Toftevej i Assens, MBC Assens, må se i øjne, at det er slut med at tjene penge på at udleje bygningerne på værelsesbasis. Et enigt Miljø-, Teknik- og Planudvalg bakker op om indstillingen fra administrationen og har dermed besluttet, at der skal nedlægges et paragraf 14 forbud mod den aktuelle anvendelse, fordi det ikke er i overensstemmels med kommuneplanrammerne. De nuværende lejere, rumænere, der er ansat på Facebook-byggeriet i Odense, skal være ude inden udgangen af denne måned.

Beslutningen sker blandt andet med henvisning til en rapport fra juni, der fastslår, at der er et marked for lejligheder og mindre boliger i Assens, og det vil udvalget gerne imødekomme. Formand Dan Gørtz (V) nævner blandt andet, at det kan give et øget skattegrundlag for Assens Kommune, hvilket de ungdomsboliger, som ejeren vil lave i ejendommene, ikke vil.

Unge tættere på uddannelserne

Paragraf 14 forbuddet betyder, at Assens Kommune inden for et år skal udarbejde en lokalplan, der fastlægger den fremtidige udnyttelse af området, og her vil der komme til at stå, at det er til lejligheder og ikke støjende erhverv.

- Vi ønsker ikke som planlæggere og politikere at fremme muligheden for små boliger, siger udvalgsformand Dan Gørtz. De unge skal bo der, hvor uddannelserne er tættere på dem, mener han.

- Er det rimeligt, at I går ind og bestemmer på den måde over andres ejendom, når der også fra kommunens side er udtrykt et behov for ungdomsboliger?

- Man har ikke købt det under andre forudsætninger. Vi lever bare op til det, der hele tiden har været grundlaget for ejendommen, siger Dan Gørtz med henvisning til kommuneplanerammen. Ifølge den kan ejendommene anvendes til helårsboliger og erhverv.

- Ejeren mener ikke, der er økonomi i at bygge om til lejligheder. Hvad nu hvis alternativet så er, at de kommer til at stå tomme og forfalde endnu mere?

- Der er ikke nogen, der har penge ud af at lade det stå tomt, så må de sælge til andre. Lejlighederne i Plums Gaard kan laves for 18.000-22.000 kroner inklusive grundkøb. Det kan ikke passe, at Toftevej er så meget dyrere, der bør være økonomi i til at ville lave en løsning.

- Du kan sige, at vi står stejlt. Men jeg tror på, at om nogle år er der lejligheder med denne ejer eller en ny ejer, siger Dan Gørtz.

Politigård skal ombygges til lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce