Politiet efter kuliltedød: Alt pegede på overdosis

Alt tydede i første omgang på en overdosis, da en 15-årig pige mistede livet under tragiske omstændigheder i dette hus i Flemløse.
Foto: Robert Wengler

Politiet efter kuliltedød: Alt pegede på overdosis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amfetamin på stedet fik i første omgang politiet til fejlagtigt at formode, at 15-årig pige døde af overdosis.

Obduktionen af den 15-årige Jasmin Lechøtt Christensen, der torsdag blev fundet død i et hus i Flemløse, fastslår, at hun døde af kulilteforgiftning.

Kulilten kom ifølge Fyns Politi fra den benzindrevet elgenerator. Den lavede strøm til huset, som havde fået afbrudt elforsyningen.

Pigen opholdt sig i huset sammen med en 14-årig veninde og husets 48-årige mandlige beboer.

Generator kørte ikke

I første omgang var Fyns Politi ude med formodninger om, at den unge piges tragiske død skyldes en overdosis amfetamin.

- Langt de fleste ting pegede på en overdosis, forklarer Henrik Justesen, leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, til Fyens.dk og uddyber:

- Vi fandt personer, som var omtågede, vi fandt amfetamin på stedet og den 14-årige pige fortalte i ambulancen, at de havde indtaget amfetamin. Generatoren kørte heller ikke, da vi kom der ud, så der var intet, der pegede på kulilteforgiftning. Derfor var den første tanke, at det drejede sig om en overdosis, siger han.

Narko gjorde situationen værre

Han ser ikke noget forkert i politiets hurtige udmelding om, at den 15-årige formentlig var død af en overdosis.

- Vi vil gerne hurtigt vide, hvor tingene peger hen - men vi ser også nogle gange, at sagen tager en pludselig vending, lyder det fra Henrik Justesen, der understreger, at han hele tiden har taget forbehold for dødsårsagen.

Han vil heller ikke udelukke, at amfetaminen var med til at gøre situationen værre:

- Kulilteforgiftning er en snigende død. Det kan godt være, at de havde opdaget kulilten, hvis de ikke havde været påvirkede af amfetaminen, siger han.

Han er ikke i tvivl om, at de to andre i huset også har fået en snært af kuliteforgiftningen.

Hvor meget amfetamin, de tre personer i huset havde i blodet, har retskemikerne endnu ikke fastslået.

- Det kan tage op til tre uger at få det undersøgt, siger Henrik Justesen.

En tragisk hændelse

Politiet betragter dødsfaldet som en tragisk hændelse. Det er da også narkotikaen, der er i centrum, når den 48-årig tirsdag morgen klokken 7.45 bliver fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

- Den 48-årige bliver sigtet for den mængde narkotika, der blev fundet derude, samt for at have overdraget narkotika til mindreårige. Den tragiske hændelse, hvor pigen døde, ser vi som en ulykke, forklarer Henrik Justesen.

Han oplyser, at man ved politiets ransagning på stedet blev fundet mindst 50 gram amfetamin. Og den mængde er ifølge Henrik Justesen den primære årsag til at politiet har valgt at få fremstillet den 48-årige mand i grundlovsforhør.

Politiet efter kuliltedød: Alt pegede på overdosis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce