Fuld opbakning til Responsible Driving fra chefen i færdselspolitiet
GLAMSBJERG: - Sådan et initiativ kan slet ikke roses nok.

Sådan lyder det fra lederen af trafiksektionen i Fyns Politi, Peder Pedersen, da Stifts-tidende præsenterer ham for Responsible Driving.

Han kender ikke til klubben, som via kurser på køreteknisk anlæg i Fredericia skal lære unge mennesker at gebærde sig i trafikken.

- Men jeg synes, det er overordentlig dejligt at høre. For det viser, at de unge påtager sig et ansvar - dels for sig selv, dels for at udvikle en tendens blandt unge, siger Peder Pedersen, som peger på, at politiet ikke har ressourcer til at stå for den slags kurser - men at der absolut er behov for dem.

Jo mere rutine, jo bedre

- Mange unge lærer først, hvor farligt et instrument sådan en bil er, når de har været ude for et uheld. Så jo mere rutine, de kan opbygge på køreteknisk anlæg, jo bedre, siger Peder Pedersen, som gerne ser flere klubber af samme type.

- Hvis alle unge bilister gjorde som dem, ville vi klart kunne se det på antallet af ulykker og dødsfald i trafikken, siger Pedersen, som rækker en hånd frem mod klubben.

- Hvis de vil have os til at komme og fortælle, så skal de bare sige til, og vi er ude af hullerne med det samme, lover han.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Unge bilister tager ansvar

Unge bilister tager ansvar