Politianmeldelser i hundesag trækker ud


Politianmeldelser i hundesag trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VANRØGT: Alle hunde har overlevet og fået nye hjem

ÅLSBO: - Samtlige 10 hunde har overlevet, og de har det efter omstændighederne godt. Så vidt jeg er orienteret har de alle fået et godt og trygt hjem forskellige steder rundt om i landet, hvor deres nye ejere behandler dem ordentligt og kærligt.

Sådan siger formanden for dyreværnsforeningen "Alle Dyrs Ret", Axel Erik Sørensen, Hvidovre, efter at han med hjælp fra husejeren Willy Koch, Otterup, søndag den 30. september sidste år uanmeldt låste sig ind i ejendommen på Ålsbovej 34 i Ålsbo for at redde ni collier og en labrador fra vanrøgt og sultedød.

De afkræftede hunde levede i et ubeskriveligt svineri, og og Axel Erik Sørensen anmeldte efterfølgende deres ejer og husets lejer, Kristine Larsen, for vanrøgt.

Hun blev senere sat på gaden ved en fogedforretning, fordi hun ikke havde betalt husleje i mange måneder. Forinden havde hun anmeldt Axel Erik Sørensen for ulovlig indtrængen i et privat hjem og for fjernelse af hundene.

De blev anbragt et sikkert og anonymt sted og tilset af en dyrlæge.

- Især to af hundene havde det skidt, og vi var meget i tvivl om, om de ville overleve, fortæller Axel Erik Sørensen. "Alle Dyrs Ret" betalte den første dyrlægeregning på 4500 kroner, og en rapport om hundenes tilstand blev sendt til politiet, som ikke fik at vide, hvor de befandt sig.

Sagen i sundhedsråd

Selv om der altså nu er gået knap fem måneder siden aktionen i Ålsbo har Axel Erik Sørensen ikke hørt noget til anmeldelserne.

Det undrer ham lidt, at sagen trækker i langdrag, men skulle det komme til en retssag, mener han at have argumenter og beviser i orden.

Det var landbetjent Karl Møller Jensen, Aarup, som optog rapport i sagen, og han henviser i forbindelse med anmeldelserne til politiet i Assens. Her fortæller vicepolitimester Lars Ole Petersen, at sagen i øjeblikket behandles i Det Veterinære Sundhedsråd, der erfaringsmæssigt kan bruge lang tid, før det kommer med en udtalelse.

Først når denne foreligger, tages der endelig stilling til Kristine Larsens anmeldelse, da tingene ifølge vicepolitimesteren hænger sammen.

Axel Erik Sørensen mener ikke, at han gjort noget forkert med sin redningsaktion.

- Jeg har intet fortrudt, understreger han.

Politianmeldelser i hundesag trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce