Politi-struktur: Borgmester står med åbne arme

Assens' borgmester Søren Steen Andersen ved motorvejsbroen på Langesøvej nær Skallebølle vest for Odense. Her blev en tysk kvinde dræbt, da en ukendt person kastede en 30 kg tung betonblok ud fra broen og ramte den bil, kvinden var passager i.
Foto: Michael Bager

Politi-struktur: Borgmester står med åbne arme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Søren Steen Andersen er klar til at gå i dialog med Fyns Politi

Assens: - Vi står klar med åbne arme, fordi vi er fulde af anerkendelse for det arbejde, som politiet har lavet her igennem mange år.

Sådan lyder det fra borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), efter at det i onsdags kom frem, at Fyns Politiforening, og dermed 600 fynske politifolk, ikke længere havde tillid til Fyns Politis politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og ophævede samarbejdet med ledelsen.

Borgmesteren fortæller dog, at han ikke vil forholde sig til, hvad der sker inde hos Fyns Politi, fordi det er noget, som ledelsen og foreningen må finde ud af i fællesskab.

Men han kan blot konstatere, hvad der er blevet sagt fra politiledelsens side efter mistillidserklæringen.

- Jeg stemmer i med de borgmestre, der siger, at hvis bliver der bliver gjort noget ud af det, som ledelsen selv siger med at kigge ind af og til at lytte, og det giver anledning til igen at kigge på strukturen, så er vi klar. For vi er selvfølgelig rigtig kede af det, som skete. I Assens mistede vi en station og har fået det, som hedder en politibutik. Der må jeg erkende, at der ikke er meget i en politibutik, siger Søren Steen Andersen.

Viden går tabt

Han giver samtidig udtryk for, at kommunen igennem de senere år, hvor den gamle sukkerfabrik blev lavet om til det nye rådhus og politistation i Assens, har haft et godt naboskab med lokalpolitiet i Assens.

Han har dog visse bange anelser om, at den mindre tilstedeværelse fra politiets side i Assens Kommune giver manglende erfaring til arbejdet i kommunen.

- Vi er meget opmærksomme på den viden, som der er hos de betjente, der bor i området. De kender jo deres lokalområde som deres lomme. Det er en kæmpe kvalitet, og det er vi meget opmærksomme på ikke går tabt. Vi har haft et enormt godt samarbejde i SSP-regi, fordi vores lokale betjente kender området, kender de unge og kender historikken. Den viden er vi meget interesseret i ikke går tabt, siger Søren Steen Andersen og uddyber:

- Så vi er klar, hvis der skal lyttes.

Politi-struktur: Borgmester står med åbne arme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce