Politi afviser, at der er tale om forskelsbehandling


Politi afviser, at der er tale om forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overfaldet på betjent i civil er højt prioriteret. Alligevel mener politiet ikke, at der er forskel på voldsofre

VISSENBJERG: I den senere tid har man i Fyens Stiftstidende gentagne gange kunnet læse eksempler på borgere, der ikke har fået den hjælp fra politiet, som de mente at have krav på.

I weekenden blev en betjent overfaldet til Røverfesten i Vissenbjerg, hvor han deltog som privatperson. Da politiet rykkede ud til stedet kort efter overfaldet og hurtigt gik i gang med efterforskningen, har det skabt en voldsom debat på avisens hjemmeside, www.fyens.dk. Her mener nogle af debatørerne nemlig, at der er forskel på politiets indsats, afhængig af om offeret er betjent eller privatperson.

Men det afviser vicepolitikommissær Jack Liedecke i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

- Det er ikke mit indtryk, at der bliver gjort forskel mellem private, der bliver slået ned og politifolk, der bliver slået ned, siger han.

Den overfaldne betjent arbejder i beredskabet i Odense.

Han var på vej hjem fra festlighederne, da han kort før klokken to blev omringet af en flok personer på hjørnet af Kirkehelle og Vestergade, og en ung mand kalder ham blandt andet for et "strissersvin".

Umiddelbart efter slår den unge mand betjenten i ansigtet med et knytnæveslag.

- Han har formentlig brækket næsen, siger Jack Liedecke om betjenten, som han skønner er mellem 40 og 45 år.

Fyns Politi har fået fem til seks henvendelser fra vidner, der har set overfaldsmanden, og betjenten selv blev afhørt i Odense i går eftermiddags.

Sagen bliver prioriteret højt hos ordensmagten.

- Vi vil ikke finde os i den type sager. En betjent skal have lov til at slappe af med sin familie uden at blive forulempet, siger Jack Liedecke.

Forskel på fisk?

Og netop den høje prioritering af overfaldet møder ikke lige stor forståelse alle steder. "Der må virkelig være folk, der uden held har prøvet at få politihjælp i samme situation, som undrer sig", skriver en læser, der kalder sig Søren R, i netdebatten på www.fyens.dk.

Men det argument afviser Jack Liedecke.

- Det kan sikkert være forståeligt nok, at folk tænker sådan, men der er ikke mange voldssager, som vi ikke reagerer på med det samme. Hærværk og tyverier kan vi nogle gange blive nødt til at vente med, men vold er noget af det, der bliver prioriteret højest, siger Jack Liedecke.

Når en betjent bliver overfaldet, så er det altid efterforskere i afdelingen for personfarlig kriminalitet, der arbejder videre med sagen.

Her sidder nemlig garvede efterforskere, hvorimod de unge blandt andet sidder rundt omkring hos lokalpolitiet, forklarer Jack Liedecke. Det er også her, at de voldssager, som foregår lokalt, bliver efterforsket.

Alligevel mener han ikke, at det forskelsbehandling.

- Det er blevet besluttet en gang, at det skal være på den måde, og der var jeg ikke med, siger Jack Liedecke.

Politi afviser, at der er tale om forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce