Polak ville have mildere straf for hjemmerøverier: Blev igen idømt ni års fængsel og udvisning

Retten i Odense. Danmarks Domstole. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Polak ville have mildere straf for hjemmerøverier: Blev igen idømt ni års fængsel og udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 21-årig mand fra Polen har fået stadfæstet sin dom på ni års fængsel og udvisning af Østre Landsret. Manden er kendt skyldig i tre hjemmerøverier, heriblandt et hos en ældre dame i Vissenbjerg, og en lang række tricktyverier.

21-årige Przemyslaw Dominik Romanski fra Polen, der i juni blev dømt for en række hjemmerøverier og tricktyverier - heriblandt et hjemmerøveri i Vissenbjerg - har fået stadfæstet sin dom på ni års fængsel og udvisning af Østre Landsret.

Det var den 21-årige selv, der havde anket dommen, fordi han synes, straffen var for hård. Men i landsretten endte den 21-årige med at blive dømt i endnu videre omfang, end han blev i byretten. Det oplyser Rosa Pape, der var anklager i sagen.

- Landsretten har vurderet beviserne lidt anderledes. Det kan synes underligt, at han får samme straf, når han dømmes for mere i landsretten. Men hver sag har nogle konkret omstændigheder, og de gjorde i den her sag, at nævningetinget synes, han skulle have ni års fængsel i den her sag. Det er ingen hemmelighed, at jeg påstod mere end ni år, siger hun.

Tog guldhalskæde

Przemyslaw Dominik Romanski blev ved landsretten dømt for 16 tricktyverier og tre hjemmerøverier. I alle tilfælde er de forurettede ældre eller handicappede mennesker. I byretten blev han blot dømt for to af hjemmerøverierne, mens det tredje blev kategoriseret som forsøg på hjemmerøveri. Et af de hjemmerøverier, den 21-årige er dømt for, fandt sted i Vissenbjerg i august 2015.

Her trængte Przemyslaw Dominik Romanski og hans medgerningsmand, Sylvester Turek, ind i ældrebolig på Nørrevænget i Vissenbjerg, hvor en ældre, handicappet kvinde bor. Den ene fastholdt hendes arme, mens den anden tog en guldhalskæde af hendes hals. Kvinden havde efterfølgende smerter i brystkassen som følge af hjemmerøveriet.

De to mænd fra Polen har begået størstedelen af de forhold, som Romanski er dømt for, sammen.

Sylvester Turek blev i maj 2016 dømt for sin andel af forbrydelserne og en række andre tricktyverier. Han modtog en dom på seks års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt.

Ifølge anklager Rosa Pape har Przemyslaw Dominik Romanski mulighed for at afsone sin straf i Polen, men det skal han selv anmode om. Ellers skal han som udgangspunkt afsone sin straf i Danmark.

Polak ville have mildere straf for hjemmerøverier: Blev igen idømt ni års fængsel og udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce