Café Plums Gård lukker cafeen og satser i stedet på mad ud af huset og selskaber i cafelokalerne og i Ægpakkeriet. Sidste åbningsdag er lørdag 21. oktober.

Assens: Hvis du pludselig får lyst til en kop kaffe i Café Plums Gård, skal du skynde dig at komme afsted.

Caféen lukker nemlig, så sidste dag med servering til folk, der bare dropper ind i lokalerne i Plums Gård er lørdag 21. oktober.

Men det betyder dog ikke, at det helt er slut med servering fra caféen, der har to år på bagen. For fokus flyttes, og ny skal der fremover satses på selskaber og mad ud af huset i stedet. Det fortæller Karsten Plum, som sammen med sin hustru har stået bag Café Plums Gård.

- Køkkenet lukker ikke. Der er så mange mennesker, som er glade for det køkken, så det ville være synd, hvis de ikke havde mulighed for at få det bedste mad i Assens. Vi flytter fokus fra kaffeudsalg til mad ud af huset og selskaber.

- Den eneste forskel bliver, at man skal lave kaffe hjemme. Resten kan vi sørge for, siger Karsten Plum om de nye tider i cafeen, som har to år på bagen.

Man vil kunne leje sig ind i cafélokalerne og i Ægpakkeriet.

Bente laver maden

Sommeren har været hård ved Café Plums Gård. For regn og lunkne temperaturer er ikke lig med mange turister og mange folk i Østergade - og dermed heller ikke på folk, der lige går forbi cafeen til frokost eller en kop eftermiddagskaffe.

- Du ved selv, hvor meget du har siddet i haven og spist aftensmad i sommer. Vejret har en afsmittende effekt på turisterne. Hvis solen bagten i 14 dage i træk, så ville der komme flere folk på gaden.

- Med det nye fokus kan vi hele tiden tilpasse bemandingen til det behov, der er, siger Karsten Plum.

Det har været Bente Kær, som har rørt i gryderne, og sådan vil det fortsat være. Det vil sige, at Bente Kær sammen med en medhjælper laver maden, som skal serveres i Ægpakkeriet, de snart tidligere cafe-lokaler eller et helt tredje sted.

- Hun tager meget gerne imod bestillinger - også til julefrokoster, siger Karsten Plum, der hæfter sig ved, at cafeen i online-anmeldelser har som oftest får fire eller fem stjerner af gæsterne.

- Vi er glade for, at vi har lavet noget, som viser sig at falde i folks smag. Vi har fat i noget der, som vi gerne vil fortsætte, siger Karsten Plum.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.