Plums Købmandsgård sælges i mindre bidder

Plums Købmandsgård er til salg for otte millioner kroner. Men nu er det også muligt at købe dele af købmandsgården. Foto: Søren Plovgaard

Plums Købmandsgård sælges i mindre bidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk gård i Assens er til salg for 8 millioner kroner. Men der er også mulighed for at byde på mindre dele af ejendomskomplekset.

Assens: Lige i underkanten af otte millioner kroner. Sådan lyder prisen på den vel nok mest kendte byejendom i Assens.

Plums Købmandsgård i Østergade har haft et prisskilt hængende om halsen i to år, men det er endnu ikke lykkedes ejendommens ejer Ole Plum at få solgt den store købmandsgård midt på byens hovedgade.

Nu åbnes der for, at interesserede ikke længere behøver at købe den samlede købmandsgård, der indeholder 10 erhvervslejemål og syv boliglejemål. Plums Købmandsgård udstykkes nu også i tre mindre parceller, der kan sælges hver for sig.

De tre enheder består af ejendommen i Kindhestegade 1, der omfatter fire lejemål, forhuset ud mod Østergade inklusive de tre længer inde i gården med de toppede brosten og som den tredje parcel længst mod syd hovedkontorbygningen fra 1962 med lager- og garageanlæg.

- Jeg har valgt at dele købmandsgården op i tre parceller for at gøre det mere attraktivt for investorer at byde ind på ejendomskomplekset, fortæller Ole Plum.

Selv om Plums Købmandsgård har været udbudt til salg i lidt over to år, har det ikke skortet på interessen for den.

- Der har været mange mennesker herinde for at kigge på ejendommen, men af forskellige årsager er den endnu ikke blevet solgt, forklarer Ole Plum.

Jeg har valgt at dele købmandsgården op i tre parceller for at gøre det mere attraktivt for investorer at byde ind på ejendomskomplekset.
Ole Plum
Plums Købmandsgård
Plums Købmandsgård kan skrive sin historie næsten 160 år tilbage i tiden. I 1860 købte brødreparret Frederik og Niels Plum gården og etablerede sig som købmænd i Assens. I løbet af de næste 20 år lykkedes det brødreparret at blive byens førende handelsmænd, og de lagde grunden til det familiedynasti, der i mange år efter har sat deres præg på egn og købstad.

Plums Gård er en del af den lokale kulturarv, men de færreste tænker nok i dag på, at den gamle købmandsgård midt i byen tidligere var meget andet og mere end en pæn og velfriseret bykulisse.

I købmandsgården og i stalde, skænkestue og savværk har mange mennesker tjent til dagen og vejen, og gården har gennem tiderne virket som en af byens store markante arbejdspladser og skaffet det daglig brød til tusinder af borgere.
Liv og aktivitet i Plums Købmandsgård i 1893.
Liv og aktivitet i Plums Købmandsgård i 1893.

Sidste generation

Ole Plum er 80 år og fjerde generation, der har haft sit virke i den kendte byejendom med de gule facader, grønne vinduer og døre og røde tagsten. Ole Plum har også affundet sig med, at han bliver den sidste generation i Plums Købmandsgård, siden brødrene Frederik og Niels Plum i 1860 købte købmandsgården i den vestfynske købstad og etablerede handelsfirmaet N. M.& F. Plum, Assens.

- Hverken min bror Karstens børn eller mine børn har ønsket at overtage købmandsgården, oplyser Ole Plum, der har været eneejer af Plums Købmandsgård siden 2006.

Ifølge ejendomsmæglerfirmaet Restato Erhverv, der formidler salget af Plums Købmandsgård, er den årlige lejeindtægt 186.284 kroner. Det samlede erhvervsareal er på 2473 kvadratmeter, mens boligarealet udgør i alt 834 kvadratmeter.

For tiden står kun enkelt lejlighed tom. Det er den store lejlighed over porten til Østergade, hvor Ole Plums forældre, Ella og Arne Plum, boede i flere år.

Plums Købmandsgård sælges i mindre bidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce