Pleje-hjem med tryk på hjem


Pleje-hjem med tryk på hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: Små bofællesskaber for ældre med 10-12 beb oere i hver afdeling, bliver måske den nære fremtids model for plejehjem i Assens Kommune, når Korsvang Plejehjem skal ombygges og moderniseres.

I hvert fald skorter det ikke på begejstringen for det såkaldte "Bo/leve-miljø" i styregruppen bag Korsvangs modernisering efter en studietur til Kellerup Kommune i Jylland, som har realiseret modellen med succes.

Korsvangs leder, Kirsten Hartvigsen satte ord på fordelene, da styregruppen i aftes informerede beboere og pårørende på Korsvang om overvejelserne:

- Den helt store gevinst ved de små enheder er roen i det daglige, som man straks fornemmer. Man fungerer mere som et hjem, end som en institution. Det samme personale tager sig af både pleje og omsorg og praktiske opgaver. Der kommer altså ikke så mange rendende og skal gøre noget for de ældre.

Beboerne kan være med til at lave mad, hvis de kan og vil, og de har meget mere medbestemmelse på døgnrytmen og dagens aktiviteter. Der er f. eks. ikke noget fast tidspunkt for morgenmaden, beboerne bestemmer selv, hvornår de vil stå op. Det hører med til historien, at flere beboere har vundet gamle færdigheder tilbage i det rolige miljø, sagde Kirsten Hartvigsen.

Styregruppen med socialudvalgsformand Truels Schultz (K) i spidsen vil løbende orientere beboere og pårørende om projektet med moderniseringen af Korsvang, der endnu ikke i detaljer er konfirmeret i Assens Byråd.

- Går det som vi forventer, vil byrådet i april eller senest maj vedtage en principplan for, hvordan processen skal forløbe, oplyste Truels Schultz.

Processen omfatter både bygning af nyt ældrecenter, ombygning af Korsvang og genhusning af en del af Korsvangs beboere, mens ombygningen står på.

Pleje-hjem med tryk på hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce