Plads til to kulturhuse


Plads til to kulturhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARUP: Med nyrenoveret biograf/teater/koncertsal, bibliotek, arkiv og udstillingslokale under samme tag vil Aarup næste år stå med et moderne kulturhus, og såvel Poul Poulsen, formand for Kulturelt Samråd, som bibliotekar Jørgen Wadowski er overbevist om, at der er plads til både Industrien i Aarup og det nyindviede Tobaksgården i Assens i den nye storkommune.

- Det giver et slagkraftigt tilbud i begge ender af kommunen, og så må vi jo samarbejde om ikke at have koncerter samme dag, siger Poul Poulsen.

Jørgen Wadowski supplerer med, at han tror på, lokalpatriotismen i nogle år.

- Hvordan det ser ud om 10 år, kan vi ikke vide, men huset her står stærkt med biograf, arkiv og kunstudstilling, siger han.

Ministeren bestemmer

Aarup Kommune har afsat godt en million kroner til renoveringen. Om den får lov at bruge den, afgøres af indenrigsministeren, selv om der er tale om penge, der er overført fra budget til budget gennem flere år.

Resten af de 2,5 mio. kroner håber man at få ind via fonde.

Lokale- og Anlægsfonden støttede sammenbygningen af biograf og bibliotek for fire år siden meden lille mio. kroner og et krav om, at biografen skulle drives 10 år frem i tiden. I modsat fald skulle kommunen betale et beløb tilbage.

Det er den foruden Filminstituttet, man sætter sin lid til igen. Dertil har et privat fond givet mundtligt tilsagn om et beløb.

Plads til to kulturhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce