Pippi møder Pippi

Assens’ Pippi Langstrømpe hedder Stine Juel Madsen, og i Haarby hedder hun Iben Koch Jensen. Begge piger har skuespillerdrømme og går op i deres opgave med liv og sjæl. Iben Koch Jensen gik for eksempel i fredags glip af gymnasie
Foto: Finn Hjorth

Pippi møder Pippi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AMATØRTEATER: Langstrømpe-feber i både Assens og Haarby

ASSENS: Den ene er 14 år - den anden er 17. Stine Juel Madsen går i 9. klasse på Strandmølleskolen i Assens, og Iben Koch Jensen er 1.g'er på Vestfyns Gymnasium.

Både hverdagen og de to piger er forskellige. Men i øjeblikket forvandler de to sig til en og samme person på scenerne i henholdvis Assens og Haarby. For de spiller begge den frække og stærke Pippi Langstrømpe på hver sin scene.

- Jeg er nok lidt som Pippi selv. Mine forældre sagde i hvert fald til mig, at jeg passede godt til rollen, siger Stine Juel Madsen.

Hun griner og trækker lidt i den orangegule paryk og fortæller, at hun har tænkt sig at farve håret postkasserødt til premiereaftenen.

Stine blev spottet sidste år i Strandmøllens teatergruppes opsætning af stykket "Orla Frøsnapper", hvor hun havde en lille rolle som cirkusdirektør, og fik i år - fordi der både er krummer og potentiale i hende - chancen for at prøve kræfter med hovedrollen.

Pippi fra Haarby, Iben Koch Jensen, er denne tirsdag aften få dage før hendes egen premieredag taget på visit iAssens Bio og Teater for at se den anden Pippi, Stine Juel Madsen, øve:

- Forskellen på de to stykker ligger mest i, at vi har voksne skuespillere med - og så synger vi ikke Sebastians sange, som fulgte med stykket. Men derudover er det helt de samme replikker, siger Iben Koch Jensen.

I Assens er det Strandmølleskolens teatergruppe med skuespillere i alderen 12 til 15 år, der er på scenen. I Haarby er det Haarby Amatør Teater (HAT) med skuespillere i alle aldre, der optræder som sørøvere, betjente og tyve.

Evigt ung

Begge piger er enige om, at de 55 år gamle Pippi-historier sagtens kan tale til børn i dag:

- Hun er så sjov og fræk. Jeg ville ikke ønske at være hende, men noget af hendes mod kunne være rart at låne engang imellem, siger Iben Koch Jensen.

Pippi i Haarby har premiere på lørdag, og Assens-Pippi træder for første gang op den 15. november.
Der er både politi og røvere med på scenen, når Pippi’erne optræder.
Der er både politi og røvere med på scenen, når Pippi’erne optræder.
Foto: Finn Hjorth

Pippi møder Pippi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce