Pernille er vild med dyr


Pernille er vild med dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

dyr: 18-årig pige åbnede butik, da hun manglede et sted at købe dyrefoder
BRYLLE: Stald Tobo klinger lidt af hestestutteri, men hos Pernille Nielsen og Kenneth Petersen på Tobovej 82 er den lille stald beboet af kaniner.

Dyrene er også årsagen til, at Stald Tobo siden blev til Stald Tobo Dyrebytik.

Pernille Nielsen er glad for dyr og har altid omgivet sig med dem. Kaninerne er heller ikke de eneste, der har fået et hjem på Tobovej. Her bor også hunde, katte, marsvin, hamstere og fugle.

Langt til foderet

Ideen til butikken kom, da Pernille Nielsen og Kenneth Petersen syntes, det var lidt for besværligt at skaffe foder og andet tilbehør til deres dyr. De skulle køre for langt efter det. Og når de skulle, måtte det jo også gælde for andre, konkluderede de. Butikken er først og fremmest Pernilles. Kenneth er pensionist, men går til hånde blandt andet med at bygge kaninbure på bestilling.

Ikke underskud

Det er nu omkring to en halv måned siden, parret åbnede butikken, og det går nogenlunde, fortæller Pernille Nielsen, der er 18 år og tidligere arbejdede hos en landmand.

- Vi har da ikke underskud, konstaterer hun.

Ud over dyrefoder og andet tilbehør, som kan skaffes fra dag til dag, hvis det ikke er hjemme i den lille butik, sælger Pernille Nielsen også kaniner - men kun som kæledyr, understreger hun, og på hjemmesiden www.staldtobo.webbyen kan man læse, at det er en betingelse, at dyrene får det supergodt.

At Pernille Nielsen har et nært forhold til sine dyr, selv om hun i øjeblikket har 50-60 kaniner, heraf 20 avlsdyr, to hunde, fire katte, ni fugle og et antal marsvin og hamstere, ses også af, at dyrene har navne, og at hun opfordrer købere til at sende små hilsner om, hvordan det går med de dyr, hun har afhændet.

Mørk chokolade

Pernille Nielsen har fem forskellige kaninracer i stalden i øjeblikket, dværgvædder, løvehoved, teddy, cashmere og dværgvædder fuchs. I øjeblikket eksperimenter hun også lidt med avl. Målet er at fremavle en dværgvædder havana med farve som mørk chokolade. Farven findes blandt andet i Tyskland. Der har Pernille Nielsen også købt et dyr, men de tyske eksemplarer lever efter hendes vurdering ikke helt op til dansk standard. Så nu skal den parres med en god, sort hun, for at få unger med den rigtige farve.

Pernille er vild med dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce