Pensionistmaden stiger 10 procent


Pensionistmaden stiger 10 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BAGSLAG: Prisstigningen kan få flere til at købe deres mad i byens supermarkeder
ASSENS: 1. august stiger prisen for pensionistmaden i Assens Kommune med 10 procent. Det sker som et led i de aktuelle besparelser, som byrådet vedtog på sit sidste møde før sommerferien for at rette op på kommunens miserable økonomiske status.

Men besparelsen på udgiften til ældremaden kan i stedet blive en boomerang. Stiftstidende erfarer nemlig, at flere pensionister på baggrund af prisstigningen nu overvejer i stedet at købe færdiglavede retter i byens supermarkeder.

Madordningen omfatter i øjeblikket ca. 250, og kommunen hæfter ifølge sin kontrakt med leverandøren for differencen, hvis tallet falder til under 225.

Alternative ordninger

Formanden for Socialudvalget, Henrik Hansen (S), ønsker på længere sigt ikke yderligere forhøjelser af brugerbetalingen ud over de 10 procent. - Så vil flere søge alternative ordninger, siger han.

- Det er med stor beklagelse, at vi nu hæver prisen. Men kommunen er i en økonomisk situation, hvor vi er nødt til at gøre noget. Kassen er tom, og finder vi ikke de nødvendige besparelser, får vi underskud.

Henrik Hansen fortæller, at pensionistmaden var et af de få steder, der kunne hentes penge inden for ældreområdet. - Vi har således ikke medtaget ideer om besparelser på bl.a. genoptræning, demens koordinator-funktionen og øget brugerbetaling i Leve- og Bomiljø.

Urealistisk budget

- Men vi er altså nødt til at gøre noget. Der blev lagt et urealistisk budget sidste år uden Socialdemokratiets medvirken, påpeger Henrik Hansen.

- Her blev der på ældremaden budgetteret en million kroner for lavt. Man troede optimistisk, at leverandøren ville tjene så meget, at den pris kommunen skulle betale kunne sættes ned. I stedet er gabet mellem leverandørprisen og det beløb, pensionisterne betaler, ikke blevet mindre. Og der er kun kommunekassen til at fylde det ud, siger Henrik Hansen.

Ikke meget tilbage

- Ældrerådet i kommunen synes ikke om stigningen på pensionistmaden, siger formanden Lili Thaysen, Lund-ager.

- Et pensionistpar, der kun har den almindelige folkepension at leve af, får ikke meget tilbage med den nye stigning.

- Vi skal da alle bidrage, hvis kommunen mangler penge. Men det bør vel ikke altid lige være de laveste indkomster, det skal gå ud over, siger Lili Thaysen.

- Ældrerådets bestyrelse har været til et møde med administrationen i Ældre- og Sundhedsafdelingen om sparekataloget, og her tog vi afstand fra samtlige punkter. Her stod opført forslag til besparelse, som var værre end maden. Så måske er det billigt sluppet, hvis det kun er dér pensionisterne må bøde, siger Lili Thaysen.

Sammenlignet med landsgennemsnittet ligger pensionistmaden i Assens prismæssigt lidt over midten.

200-300 kr. pr. måned

Den aktuelle forhøjelse kan komme til at koste et pensionistpar mellem 200 og 300 kroner ekstra om måneden.

- De fleste brugere af ordningen er dog enlige , oplyser Henrik Hansen. Han tilføjer, at det er meget svært at spare på serviceniveauet inden for ældreområdet. Det er i forvejen ikke luksuriøst, siger den Socialdemokratiske gruppeformand og viceborgmester.

Pensionistmaden stiger 10 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce