Pavillon bryder langsomt ned

- Eksperter betegner Skovpavillonen som den mest karakteristiske af sin art i Danmark, siger Jens Pedersen.
Foto: Anders Brohus

Pavillon bryder langsomt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅB: Foreningen bag Skovpavillonen skal bruge en million her og nu for kunne genåbne

ASSENS: - Vi har ikke opgivet håbet, selv om det i første omgang blev afslag fra samtlige fonde, som vi havde søgt om tilskud til en totalrenovering af Skovpavillonen.

Det siger snedkermester Jens Pedersen, formand for den selvejende institution Skovpavillonen.

Byens mødested siden 1885 blev lukket i 2002, fordi tagkonstruktionen i den store sal truer med at bryde sammen af råd og ælde. Efter krav fra forsikringsselskabet er pavillonen totalt afspærret.

- Det vil koste en million alene at få salen sikret, så den kan bruges igen. Men da pavillonen generelt trænger til gennemgribende renovering har vi fået udarbejdet et samlet projekt, der løber op i godt fem millioner kroner, siger Jens Pedersen:

- Vi sendte ansøgninger til fem af landets største fonde, og de meddeler nu, at de i første omgang ikke har penge til os, men at vi bare skal blive ved med at søge.

- Og den velvilje er vi selvfølgelig glade for. Men der er bare det ved det, at den gamle bygning ikke har godt af ikke at blive brugt, siger formanden:

- Derfor håber vi nu bare på den ene million, der kan sikre taget, så vi igen kan åbne huset.

Vi har lukket totalt af for el, varme og vand. Forsikringen tager alt, hvad vi kan skrabe sammen i kontingent og lokal sponsorstøtte. Jo længere bygningen er lukket, jo værre. Den står stille og roligt og bryder sammen, siger Jens Pedersen.

Han finder det i øvrigt ynkeligt, at byrådet lige har solgt Tobaksgårdens bygninger for 100 kroner til en forening, der er i gang med at indrette dem til kulturhus: - Vi måtte i sin tid af med 100.000 kr. til kommunen for redde Skovpavillonen fra nedrivning, og siden har vi brugt mange frivillige timer på at bevare den historiske bygning.

- Principielt har vi den indstilling, at driften skal klares uden kommunal støtte, siger Jens Pedersen. Men da taget begyndte at rådne, lovede daværende borgmester Hans Ole Hansen, at vi måtte komme, hvis alt andet glippede.

Hans Ole Hansens afløser Truels Schultz (K) siger til Stiftstidende, at Skovpavillonen efter hans mening absolut er en bevaringsværdig ejendom. - Jeg ser gerne, at bestyrelsen tager kontrakt til kommunen, hvis det er påkrævet, tilføjer han.

Pavillon bryder langsomt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce