Patchworkernes mødested

Omkring 4000 sekskantede lapper og mange, mange flere håndsyede sting vil foruden rigtig mange timer være lagt i sengetæppet, når det i en relativt nær fremtid er færdigt. foto:jørgen hansen

Patchworkernes mødested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAPPERIER: Jette Barretts hobby greb om sig, da hun flyttede til Fyn

SAUGMOSE: Den lille, gule trelængede bindingsværksejendom ligger ikke ligefrem på noget hovedstrøg. Alligevel er det lykkedes Jette Barrett at gøre den ene længe af sit hjem på til et hyggeligt samlingssted for patchworkere. Stednavnet Saugmose eller Savmose er næppe kendt af mange, men når det nu er dér, det ligger, var det naturligt at kalde stedet Saugmose Patchwork.

Med symaskine og farverige stoffer under armen møder patchworkinteresserede jævnligt op på Andebøllevej 50 til fælles inspiration og hygge.

Selv har Jette Barrett dyrket interessen i 14-15 år. At hendes hjem også blev stedet, hvor patchworkere mødes, tager kurser og bliver dygtigere er lidt mere tilfældigt.

Først julestue

- Da vi flyttede hertil, var denne del af huset en del for sig selv, så kom ideen. Jeg begyndte med julestue med alle mulige ting, og så udviklede det sig stille og roligt, husker Jette Barrett, der sammen med sin mand flyttede til Fyn fra Hillerød for fire et halvt år siden.

En datter og børnebørn boede på Fyn, og her kunne de realisere drømmen om et gammelt hus, de selv kunne gå at sætte i stand.

- Jeg har selv været vant til at sy i en gruppe og manglede nogle at sidde og sy med. Så jeg satte opslag op om, at jeg havde huset, om nogen ville være med til lidt hygge. Nogle kom et par gange, andre har slået sig ned i årevis og kan lide at give en hånd med, fortæller Jette Barrett.

Flere sygrupper holder til i Jette Barretts nyrenoverede lokaler, og et par gange om ugen er dørene åbne for alle, der vil kigge, har brug for stoffer eller gode råd.

Den erfarne patchworker kan ikke lade være at trække på smilebåndet af et typisk ærinde, de uerfarne kunder kommer med.

- Jeg har tænkt mig at sy et sengetæppe, siger de... Så tager vi os lige en snak om den tid, det tager, og hvad sådan et løber op i, fortæller Jette Barrett, der vurderer, at et dobbelt tæppe godt kan koste et par tusinde kroner.

4000 små lapper

Selv er hun i gang med et sengetæppe, som hun efterhånden har arbejdet på i otte år, og som nok for alvor var det, der fik hende til at bide på netop patchwork. Det er det, man forstår ved et "rigtigt" patchworktæppe, som dem de amerikanske nybyggerkvinder af nød syede i forrige århundrede. Sat sammen i mønstre af små sekskanter. Syet i hånden af gamle kjoler, gardiner og andet, der altsammen vækker små minder under arbejdet.

Hun gik i gang, da hun skulle på en længere bilrejse og manglede noget beskæftigelse undervejs. Når hun inden for en overskuelig fremtid er færdig, vil hun således have syet omkring 4000 lapper sammen.

Meditation

- Det virker som en slags meditation, når man sidder der og syr. Der er syet så mange tanker med i sådan et tæppe, og man får ordnet verdenssituationen undervejs. Det tror jeg, mange patchworkere kan nikke genkendede til, fortæller Jette Barrett, der, som det er tilfældet med strikning, også oplever, at der igen er stigende interesse for patch-work.

Selv har hun dygtiggjort sig gennem kurser, og således har hun også engageret sig med undervisere, der et par gange om måneden giver kurser på Andebøllevej.

Næste gang, 7. oktober, står der quiltning på programmet, mens det 18. oktober handler om grydelapper og grillhandsker i julefarver og teknikken "bagello".

Hvis det ikke umiddelbart siger den udeforstående noget, skulle det ikke være en hindring for at deltage. Blot man kender lidt til sin symaskine, kan man også få udbytte af kurserne, lover Jette Barrett.

Patchworkernes mødested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce