Passivitet lukker bosted


Passivitet lukker bosted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukonkrete og mangelfulde planer er den primære årsag til, at Markusholm er truet af lukning

VERNINGE: Først var det i orden at lade Markusholm leve videre, hvis der bare lige blev rettet op på nogle enkelte punkter.

Men blot tre uger senere synes tilsynet, at det er bedst, hvis Markusholm lukker.

Umiddelbart en kovending, men sådan hænger det ikke sammen, forklarer tilsynsleder Åse Reck.

- Markusholm skulle komme med en plan for, hvordan stedet skulle drives fremover. Men den plan var alt for mangelfuld og slet ikke konkret nok til at rette op på tingene, siger hun.

- Så det er primært fordi, der er nogle grundlæggende ting på stedet, som ikke er i orden, at vi anbefaler en lukning.

Når det ser ud, som om tilsynet har ændret holdning på grund af den massive mediedækning, er det fordi, tilsynet fik den mangelfulde plan fra Markusholm samtidig med, at afsløringerne kom frem i medierne.

- Sagen får volumen på grund af omtalen i pressen, men der skete et sammenfald mellem, at Markusholm afleverer sit svar, og at medierne tager sagen op, siger hun med henvisning til, at DR 1 bragte en udsendelse om bostedet 31. august, og Markusholm afleverede sin mangelfulde plan 1. september.

Åse Reck vil dog ikke afvise, at dækningen i medierne har gjort en forskel.

Fik besked i marts

- Medieomtalen har haft en betydning på den måde, at vi har taget de nye oplysninger i betragtning, men anbefalingen om at lukke Markusholm skyldes primært, at der ikke er gjort tiltag for at ændre på tingene, forklarer hun.

Ledelsen har haft chancen for at gå i gang med at forbedre klagepunkterne i månedsvis, men ifølge tilsynet er der kun "gjort sporadiske tiltag".

- Allerede i marts fik ledelsen at vide, at der skulle ligge en plan klar i september, og der skulle ændres på tingene, men der er ikke sket meget, fortæller Åse Reck.

Nu har ledelsen og bestyrelsen på Markusholm frist til 1. oktober til at svare på den seneste tilsynsrapport.

Passivitet lukker bosted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce