Papegøjer stadig forsvundet: Håbet svinder hver dag

Det er blandt andet blå-gule araer som disse, der blev stjålet i november. Her hilser Hans Aage Hjeresen på dem i en mere fredelig stund. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Papegøjer stadig forsvundet: Håbet svinder hver dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ti papegøjer, der blev stjålet fra Danmarks Fuglezoo i midten af november, er stadig forsvundet. Direktøren oplyser, at Fuglezoo nu investerer adskillige kroner i videoovervågning for at undgå tyverier i fremtiden.

Nogle gange er intet nyt, godt nyt. Men sådan er det ikke for Danmarks Fuglezoo, der i november fik stjålet ti papegøjer, som fortsat er forsvundet.

- Håbet svinder hver dag, der går. Vi håber selvfølgelig til det sidste, men jeg tror, de er fragtet ud af landet. Alt tyder på, at det er bestillingsarbejde, og vi har ikke hørt mere fra politiet, siger direktør for Danmarks Fuglezoo, Hans Åge Hjeresen.

Han oplyser, at Fuglezoo er godt i gang med at få etableret mere videoovervågning i parken for at forebygge fremtidige tyverier.

- Målet er, at vi skal have overvågning af alle otte hektarer. Vi håber ikke, der kommer flere indbrud. Men næste gang har vi ihvertfald gode billeder af tyvene, siger Hans Åge Hjeresen og fortsætter:

- Kameraerne koster omkring 50.000 kroner stykket. Det er mange penge bare for at have vores ting i fred.

Direktøren mener, Fuglezoo har fået en fair behandling af forsikringen, der har dækket knap halvdelen af tabet.

- Men det er kun pengene. Det er ikke den menneskelige del, og fuglenes tarv er der ikke nogen, der dækker. Den behandling fuglene har været udsat for er ganske modbydelig. Dem, der har overtaget fuglene, må have dårlig smag i munden. De er revet op med rode et sted, de var faldet til. Fugle er tryghedsnarkomaner, så det basker, siger Hans Åge Hjeresen.

Selv hvis politiet skulle finde frem til fuglene, kan de sandsynligvis ikke komme tilbage til Fuglezoo.

- De kan ikke tåle den behandling. Det vil ikke kunne lade sig gøre for os at få det samme forhold til dem. De er ødelagt for livstid for os, siger han.

Cirka et halv år før tyveriet i Danmarks Fuglezoo blev der også stjålet store fugle fra Odense Zoo. Direktør i Danmark Fuglezoo, Hans Åge Hjeresen mener, der kan være tale om de samme gerningsmænd.

Papegøjer stadig forsvundet: Håbet svinder hver dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce